Cum alegi un sistem de supraveghere analogic (848)

Vineri, 19 Septembrie 2014, ora 08:00
2716 citiri
Cum alegi un sistem de supraveghere analogic (848)

Desi sistemele de supraveghere IP au luat deja piata cu asalt, sistemele analog continua sa fie folosite cu succes si sa evolueze pentru a tine pasul cu alternativele mai sofisticate.

Din aceste motiv, in loc sa dispara, piata sistemelor analog este in plina dezvoltare aparand in permanenta produse mai performante si mai eficiente.

Exista numeroase motive pentru care unii clienti prefera sa ramana la sistemul analog deja existent sau sa opteze pentru un sistem analog datorita pretului de achizitie mult mai mic.

Avantajele sistemului analog

Fiecare spatiu de supraveghere este diferit si fiecare sistem in parte trebuie sa fie ales in functie de anumite criterii specifice. Skut.ro recomanda consultarea unui specialist inainte de a construi un sistem complex pentru a determina care optiune este mai eficienta pe termen lung din punct de vedere al economiilor.

Spre exemplu, costurile de achizitie sunt mai mici la sistemele analog, insa pentru a extinde un astfel de sistem preturile sunt adesea mai mari decat cele pentru extinderea unui sistem IP.

Camerele dintr-un sistem modern analog CCTV transmit imaginea catre un DVR de unde aceasta este digitalizata si pastrata pe hard drive-uri. Cele mai multe DVR-uri moderne sunt legate la retea si pot fi accesate prin LAN sau chiar internet eliminandu-se astfel nevoia de a folosi casete pentru inregistrare. Sistemele analog sunt adesea parte a unor sisteme hibride in care sistemele de supraveghere IP sunt combinate cu sistemul CCTV folosit initial fara a fi nevoie sa fie schimbat intreg sistemul.

Ce tip de echipament necesita un sistem CCTV?

In principal sistemele de supraveghere video analog sunt compuse din camerele de supraveghere si DVR-ul care inregistreaza imaginea. Camerele video analog transmit imaginea in varianta analog prin cabluri catre centre in care aceasta este convertita in format digital. Este in continuare nevoie de monitoare pentru urmarirea imaginii in timp real, dar exista numeroase optiuni de transmitere a imaginii prin internet la modelele noi, inclusiv transmitere a imaginii direct pe telefonul mobil. Din acest punct de vedere camerele si sistemele analog reusesc sa tina in continuare pasul cu sistemele IP.

Optiuni de inregistrare pentru sistemele analog

La un sistem analog modern optiunile de inregistrare sunt destul de diverse facand posibila folosirea unui sistem hibrid. Spre exemplu se pot stoca imaginile direct pe camera, intr-un computer sau pe DVR. In cazul camerelor IP din sistem imaginea este inregistrata in formatul in care este transmisa, iar in cazul camerelor analogice imaginea este transformata in format digital inainte de a fi stocata. DVR-urile ofera posibilitatea de a inregistra pe mai multe canale deodata, spre exemplu imaginile de pe mai multe camere indiferent de tipul de camere. Unul dintre dezavantajele formatului analog este faptul ca numarul de canale este limitat de tipul de DVR folosit astfel incat tipul de sistem de supraveghere dorit trebuie planuit cu mult mai multa atentie. Numarul de camere ce se doreste achizitionat trebuie planuit dinainte.

Se doreste monitorizarea dintr-un centru de control sau in timp real?

Odata cu avansul tehnologiei in domeniu, sistemele de supraveghere nu mai sunt limitate la camere de control pline de monitoare. Daca se doreste sa se monitorizeze imaginea in timp real pe internet trebuie ales un DVR care dispune de mufa rj 45. Prin intermediul acestui sistem imaginile pot fi urmarite de pe orice dispozitiv cu conexiune la internet oferind optiuni mult mai flexibile de monitorizare.

Camere fixe sau camere mobile?

In materie de sisteme analog se poate alege intre camere fixe care inregistreaza imaginile dintr-o singura locatie si sistemul pan/tilt/zoom ori PTZ unde camerele se pot roti la 360 de grade si se pot urmari trasee prestabilite de supraveghere. Pentru a utiliza astfel de camere extrem de eficiente in supravegherea dinamica a unor zone in care camerele fixe nu ar face fata sau ar deveni prea costisitoare datorita numarului mare de camere necesar pentru acoperirea intregii zone, trebuie achizitionat un DVR cu interfata rs485 compatibila cu camere mobile PTZ de tip speed dome.

Camere analog sau IP?

Camerele analog sunt ideale pentru monitorizarea unei locatii dintr-o pozitie fixa pe cand camerele IP sunt mai flexibile putand fi folosite pentru nevoi mult mai complexe de monitorizare. In materie de sisteme de supraveghere, important este ca fiecare componenta a sistemului sa fie aleasa dupa o analiza personalizata a nevoilor de supraveghere pentru fiecare spatiu in parte. Daca o camera analog poate face fata cu succes nu are rost cheltuiala suplimentara pentru o camera IP. Ambele tipuri de camere pot avea instalate led-uri infrarosu pentru a capta imaginii inclusiv pe timp de noapte sau conditii slabe de iluminat.

Care este bugetul de care se dispune?

In functie de buget, Skut.ro - vezi site dezvaluie ca multi clienti aleg inca sistemul analog pentru simplul motiv ca acestea sunt mai ieftine. Camerele IP ofera intr-adevar o mai buna imagine si sunt mai flexibile dar sunt in acelasi timp si mai costisitoare. Sistemele analog sunt varianta low cost cea mai bine potrivita pentru sistemele clasice de monitorizare. Multe produse de la acelasi producator sunt compatibile inclusiv cu sistemele mai vechi astfel ca se poate extinde un sistem deja existent la un pret mult mai mic decat pentru schimbarea intregului sistem.

Toți operatorii de transport feroviar, integrați pe Ghișeul Unic. Schimbări la cumpărarea biletelor
Toți operatorii de transport feroviar, integrați pe Ghișeul Unic. Schimbări la cumpărarea biletelor
Toţi cei şase operatori de transport feroviar de călători care prestează servicii publice sunt integraţi şi activi în sistemul Ghişeul Unic dezvoltat de Autoritatea pentru Reformă...
România va colabora cu Coreea de Sud în sectorul energiei nucleare. Ce prevede documentul semnat în timpul vizitei lui Klaus Iohannis
România va colabora cu Coreea de Sud în sectorul energiei nucleare. Ce prevede documentul semnat în timpul vizitei lui Klaus Iohannis
România şi Coreea de Sud au semnat un Memorandum de Înţelegere privind cooperarea bilaterală în domeniul energiei nucleare, care vizează inclusiv îmbunătăţirea echipamentelor nucleare,...
#camera analogica exterior, #camera supraveghere, #sistem supraveghere analogic , #proiecte case