Ce s-a descoperit dupa un cutremur puternic: Peretii unui bloc turn erau umpluti cu bidoane de vopsea

Autor: Ana Ilie
Luni, 08 Februarie 2016, ora 15:37
10658 citiri
Ce s-a descoperit dupa un cutremur puternic: Peretii unui bloc turn erau umpluti cu bidoane de vopsea
Foto: Hepta.ro

Guvernul din Taiwan a ordonat o ancheta cu privire la prabusirea unui bloc turn din orasul Tainan, in urma unui cutremur cu magnitudine de 6,4 grade produs sambata. Dupa cutremur, presa a publicat imagini in care se poate observa ca peretii complexului au fost umpluti cu cutii goale de vopsea.

Agentia de presa de stat a precizat ca echipele de interventie au descoperit cutiile de tabla in timpul operatiunii de salvare si se pare ca acestea au fost utilizate ca umplutura in grinzi, scrie CNN.

Bilantul oficial al cutremurului de sambata a ajuns, luni, la 39 de morti, insa autoritatile se asteapta ca acesta sa treaca de 100. Luni au fost scoase din daramaturi, ca prin minune, doua persoane supravietuitoare. Majoritatea decesurilor s-a inregistrat in blocul turn Weiguan Jinlong, cu 17 etaje, singura cladire inalta din oras care s-a prabusit in intregime.

Desi autoritatile au lansat o ancheta cu privire la prabusirea blocului, exista semne ca se stia de problemele de constructie. Potrivit Reuters, citat de Japan Times, un cuplu aflat acum in spital a avut probleme in a achizitiona cu credit imobiliar un apartament aici.

Tanarul cuplu locuia la etajul 14 al blocului de cinci ani. Chen Yi-ting si sotul ei au achizitionat apartamentul cu credit bancar, insa cu dificultate - prima banca le-a refuzat imprumutul, fara a preciza motivul. Ulterior, un prieten al sotilor, care avea legaturi la prima banca, le-a spus ca aceasta refuza acordarea de credite pentru apartamente in cladirea Weiguan Jinlong (Dragonul de Aur), pentru ca aceasta a fost construita prost.

Cei doi soti sunt acum in terapie intensiva, iar fetita lor a murit.

Cladirea este construita de doua decenii si a avut ghinion inca de la inceput - primul constructor a dat faliment, un al doilea antreprenor a preluat aceasta sarcina, ce a durat doi ani, dupa care a dat faliment. Localnicii spun ca au urmarit de la geamuri felul in care s-a ridicat cladirea si nu le-ar fi trecut prin cap sa se mute acolo, vazand cat de precare sunt lucrarile.

Rezidentii se plangeau demult de probleme in blocul turn - placile de faianta se desprindeau de pe pereti, lifturile se defectau si tevile sufereau blocaje frecvente.

Autoritatile locale sustin ca imobilul a obtinut autorizatia de constructie legal si a rezistat deja unui cutremur mult mai distructiv, in 1999, care a facut 2.400 de morti in Taiwan.

Si atunci au fost gasiti pereti umpluti cu cutii goale de vopsea sau ulei de gatit in cladirile prabusite in unele parti ale Taiwanului.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Taiwan cutremur pereti bidoane vopsea, #Taiwan cutremur victime constructie bidoane , #proiecte constructii