Idei fresh pentru amenajarea bucatariei

Luni, 20 Iulie 2015, ora 16:21
10722 citiri
Idei fresh pentru amenajarea bucatariei
Foto: piatraonline.ro/Facebook

Bucataria este un spatiu special in oricare locuinta. Este locul unde pregatim masa pentru cei dragi, locul in care descoperim arome noi si incercam combinatii inedite si locul unde intreaga familie se strange ca sa ia masa cel putin o data pe zi.

Aceasta camera este una dintre cele mai calde din intreaga casa si nu trebuie pierduta din vedere atunci cand ne gandim la finisaje si decoratii.

In bucatarie petrecem destul de mult timp, astfel ca ea trebuie sa ne incante din punct de vedere vizual, dar in acelasi timp nu trebuie sa uitam nici de functionalitatea spatiului atunci cand o decoram.

Desi este folosita inca din cele mai vechi timpuri, piatra naturala este inca un material actual aflat in topul preferintelor specialistilor. Si-a castigat acest loc privilegiat datorita imbinarii armonioase dintre un aspect deosebit si rezistenta, astfel incat, alegand acest material, nu faci rabat de la nimic. Piatra naturala va fi mereu la moda si se va incadra perfect intr-un spatiu cu orice tip de mobila, fie ea moderna, rustica si chiar minimalista.

Este un material calduros, familiar, care va crea in bucatarie un spatiu confortabil si o atmosfera placuta si va da un plus de farmec si naturalete oricarei incaperi. In afara de evidentele avantaje estetice, piatra naturala este o alegere potrivita pentru bucatarie si pentru ca este rezistenta si durabila. Piatra naturala, atat pentru pardoseli, placarea peretilor si chiar la blatul de bucatarie va rezista la trafic intens, la schimbari de temperatura si la umiditate ridicata.

Amenajare bucatarie - travertin clasic (apartament de doua camere din Bucuresti)

Totodata, piatra naturala, fiind un material versatil si care vine intr-o paleta larga de modele si culori, te va ajuta sa-ti pui in aplicare orice idee de decoratiune interioara, astfel incat tu sa ai bucataria la care ai visat. Mai mult decat atat, piatra naturala este un material ecologic ce nu afecteaza sanatatea ta si a celor dragi tie.

Cum utilizam piatra naturala in bucatarie?

Pentru pardoseala bucatariei, poti folosi travertin sau marmura, doua materiale superbe, care vor adauga un plus de stil casei tale.

Daca ai ales marmura, trebuie sa stii ca ea este disponibila in o multime de culori, poti alege placi de marmura albe ca laptele, nisipii sau foarte inchise la culoare, polisate sau antichizate pentru a da un aspect vintage. La fel se intampla si in cazul travertinului, ai o multime de optiuni. Un aspect deosebit vor avea si placile terazzo, atat de colorate si de vesele.

Pardoseala din marmura Volakas, proiect Bucuresti

Daca tot am ajuns la placile terazzo, trebuie sa adaugam si faptul ca ele vor putea fi folosite cu succes si la placarea peretilor din bucatarie si chiar la blaturile de bucatarie, iar pentru ca regasim pe ele atat de multe culori, se vor potrivi cu siguranta la majoritatea decorurilor. De altfel, aceste placi creeaza un spatiu prietenos datorita coloritului lor jucaus.

Marmura, travertinul si granitul sunt si ele potrivite pentru blatul de lucru din bucatarie sau pentru un bar.

Pentru placarea peretilor din bucatarie, poti apela cu incredere la piatra naturala, un exemplu ar fi panelurile din ardezie, quartit sau limestone, dar si mozaicurile. Poti sa te joci cu texturile si materialele si sa creezi un decor original si inedit.

In acelasi timp, lavoarele din piatra naturala vor aduce si ele un plus de stil in bucatarie. Poti alege un lavoar din marmura, travertin, onyx sau limestone. Poti opta pentru o chiuveta de bucatarie rotunda, una patrata sau una dubla care se gasesc in mai multe culori, in functie de preferintele tale si in functie de celelalte elemente pe care le-ai ales pentru bucataria ta.

Perete de bucatarie placat cu terrazzo, proiect rezidential Bucuresti

Pentru a crea un spatiu cat mai placut din punct de vedere vizual, cel mai bine e sa gandesti intreaga bucatarie ca pe un ansamblu si sa nu alegi piesele pe rand.

Imagineaza-ti clar cum ar arata piesele puse una langa alta si alege materialele, texturile si culorile in functie de asta. Cum piatra naturala se gaseste in mai multe modele, nu va fi deloc greu sa o integrezi in designul ales de tine.

Nu te sfii sa te joci cu materialele. Spre exemplu, piatra naturala da foarte bine in alaturarea cu lemnul masiv. Nu e gresit nici sa alaturi piatra cu inoxul sau cu materialele ultra-moderne care exista pe piata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#idei amenajare bucatarie, #idei piatra naturala, #piatra naturala bucatarie, #travertin bucatarie , #proiecte constructii