Piatra naturala, ideala pentru amenajarea hotelurilor si pensiunilor

Luni, 08 Iunie 2015, ora 15:27
21567 citiri
Piatra naturala, ideala pentru amenajarea hotelurilor si pensiunilor
Foto: piatraonline.ro

Piatra naturala si-a capatat o reputatie impecabila, de-a lungul a mii de ani de cand este folosita in constructii, pentru decorarea spatiilor interioare, cat si a celor exterioare.

Si, pe buna dreptate, este unul dintre materialele de constructii dintre cele mai rezistente, cu o rezistenta excelenta. Piatra naturala se gaseste sub forma de marmura, onix, granit sau travertin. Poate fi utilizata in amenajarea locuintelor personale, cat si a hotelurilor si pensiunilor.

Cum poti folosi piatra in amenajarea unui hotel

In ceea ce priveste amenajarile din hotel, piatra naturala poate fi folosita in diferite modalitati, de la amenajarile din exterior, pana la cele din interior. Cea mai cautata roca naturala pentru amenajarile din hoteluri este marmura. Pardoseala din mozaic natural de marmura este ideala pentru receptia unui hotel, caci este unul dintre cele mai elegante moduri de a-ti primi oaspetii.

Peretii din marmura se potrivesc cel mai bine cu niste candelabre mari, supradimensionate, caci vor da un aer elegant, dar creeaza si un aspect somptuos. Scarile din interior, cat si cele de exterior, pot fi confectionate din marmura, la fel si balustrada. Poti opta pentru o combinatie de alb si negru, culori care nu se demodeaza niciodata si care sunt intodeauna atractive.

De cele mai multe ori, culoarea cea mai potrivita pentru amenajarea unei sali de receptie intr-un hotel este albul, pentru ca da senzatia de spatiu. Insa poti opta si pentru o combinatie de culori, de la maron, pana la gri, bej, chiar si rosu. Daca hotelul este unul intim, oricare dintre aceste culori se potriveste perfect.

Ferestrele au si ele un rol important in ceea ce priveste o astfel de amenajare interioara, pentru ca pot spori farmecul. De asemenea, pervazul ferestrelor poate fi facut din marmura sau travertin, pentru rezistenta.

Impactul vizual va fi unul deosebit daca optezi pentru ferestre largi si perdele in culori inchise.

Marmura este o alegere potrivita si pentru salile de conferinte din cadrul unui hotel. Poate fi folosita pentru pardoseala, caci este foarte rezistenta la un trafic crescut de persoane. De asemenea, nu este deloc greu de intretinut.

Alte tipuri de piatra naturala pentru decor

Nu doar marmura este roca ideala pentru un astfel de decor, ci si granitul, onixul sau calcarul. Frumusetea podelelor placate cu placi din marmura este cel mai bine pusa in evidenta in apropierea ferstrelor, datorita luminii natruale care o face sa straluceasca, de-a dreptul. Scarile din travertin ori granit, care coboara spre parter pot fi "imbracate" cu ajutorul unui covor sau al unei mochete elegante, pentru a crea un spatiu elegant.

Spatiul de langa piscina poate fi amenajat tot cu ajutorul marmurei, material care se comporta perfect in conditii de umezeala.

Terasa exterioara poate fi amenajata cu ajutorul unei alte roci naturale dure, si anume granitul. Acesta nu ofera doar rezistenta, ci si eleganta.

Amenajari din piatra naturala pentru pensiuni

In cazul pensiunilor, piatra naturala neslefuita, cu un aspect cat mai natural, este o alegere perfecta pentru a imbraca peretii interiori, dar si pentru pardoseala, pentru ca resueste sa creeze atmosfera rustica, extrem de placuta pentru orice vizitator.

Mobilierul care se asorteaza cel mai bine este cel din lemn masiv. Pentru a accentua un obiect de moilier, poti monta si cateva spoturi, pentru iluminat. Va fi o atmosfera naturala. Piatra naturala isi poate face loc chair si in camerele pensiunilor si hotelurilor, fiind folosita in special la obiecteel decorative, precum mici statuete, dar si pentru amenajarea unei bai de cinci stele.

Exista multe feluri in care poti sa folosesti piatra naturala in amenajarea unei bai de hotel. Poti decora partea de jos, adica pardoseala si o jumatate din perete cu placi de marmura, de granit ori de onix sau travertin.

O alta varianta pentru care poti opta este sa folosesti piatra naturala, indiferent ca este onix sau marmura, pentru a confectiona o chiuveta, pentru peretii dusului sau pentru cada. Cazile din piatra arata uimitor si natural in acelasi timp.

In cazul unei pensiuni, un acoperis rotund, sub forma de bolta, din piatra naturala neslefuita este unul care va garanta o imagine excelenta. Piatra neslefuita poate fi folosita si pentru peretii baii. Iar daca pentru dus alegi usi transparente, decorul va fi unul cu siguranta special. Oglinzile de mari dimensiuni se potrivesc si ele, perfect, in acest cadru.

O baie amenajata cu piatra naturala nu este o chestiune obisnuita, ci te scoate din cotidian, fiind o modalitate originala de decor. Ea creeaza nu numai o atmosfera distincta, dar un astfel de aranjament este si durabil, cat pentru o viata.

Cum exista pietre naturale care au culori si forme diferite, trebuie ca inainte de a te apuca de amenajare sa te asiguri ca se va potrivi cu tema baii. Este bine ca toate aceste amenajari sa fie facute de catre persoane specializate. Poti alege pana si lavoarele din piatra naturala, dar si caditele, pe langa pardoseala si pereti. Pentru un mediu umed, este recomandat sa sigilezi placa de piatra, pentru o mai buna rezistenta.

Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
#amenajari piatra naturala, #piatra naturala hotel, #piatra naturala baie , #proiecte constructii