Cel mai inalt zgarie nori din Europa, gata in curand

Sambata, 18 Februarie 2012, ora 11:22
4058 citiri
Cel mai inalt zgarie nori din Europa, gata in curand
Foto: AFP

Cel mai inalt zgarie nori din Europa, numit Shard, care masoara nici mai mult, nici mai putin de 310 metri, va fi finalizat in curand in capitala Marii Britanii, la Londra.

Cladirea, opera renumitului arhitect italian Renzo Piano, in varsta de 74 de ani, va fi gata in luna mai. Pe de alta parte, Piano a facut schitele proiectului inca de acum 12 ani, relateaza agentia de presa AFP.

Competitia turnurilor monstru - zgarie-norii, incotro? (Galerie foto)

Chiar daca aparatorii patrimoniului arhitectural ii reproseaza lui Piano ca Shard seamana, mai degraba, cu un spin enorm pe cerul londonez, care strica panorama asupra unor monumente protejate precum catedrala Saint-Paul si Parlamentul, cladirea de sticla construita intr-un stil futurist reprezinta deja o atractie a Londrei, chiar inainte de finalizarea lucrarilor.

Shard va avea 95 de etaje, care vor gazdui un hotel si restaurante de lux, apartamente luxoase - intre etajele 53 si 65 - si birouri si un observator, de la etajul 68 la 72, cu vedere panoramica de 360 grade asupra capitalei.

Arhitectul Renzo Piano a mai proiectat si alte edificii controversate, printre care Centrul Pompidou, din Paris, si Centrul Paul Klee, din Berna.

Care este legatura intre constructia de zgarie-nori si crizele financiare?

Potrivit aprecierilor exprimate de specialistii straini, pe scena europeana este posibila o revenire la aceasta "moda" a zgarie-norilor, desi nu este tocmai pe placul multor arhitecti conservatori, care pledeaza pentru conservarea liniei istorice a constructiilor Batranului Continent.

"Europa este pregatita sa retraiasca o perioada de aur pentru noile proiecte de zgarie- nori" - cadru in care expertii prevad rolul important pe care il va ocupa Parisul, ca model in ceea ce priveste schimbarea de imagine si supraetajari.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#cel mai inalt zgarie nori, #zgarie nori Europa Londra, #zgarie nori Londra Shard, #zgarie nori inalt , #proiecte imobiliare