Studiu: Preturile la spatiile rezidentiale vor creste

Luni, 26 Octombrie 2009, ora 19:06
1707 citiri
Studiu: Preturile la spatiile rezidentiale vor creste

In ciuda conditiilor de piata, exista potential de crestere in special in segmentul spatiilor rezidentiale atractive atat din punct de vedere al pretului, cat si al suprafetelor.

Este una dintre concluziile unui raport trimestrial al Jones Lang LaSalle, una dintre cele mai importante companii de servicii integrate de consultanta imobiliara.

"Dezvoltarea pietei rezidentiale in lunile care urmeaza va depinde in cea mai mare parte de revenirea pietei creditelor ipotecare. Cat timp creditele nu vor putea fi accesate de marea masa de potentialicumparatori, cifra de afaceri a pietei rezidentiale va fi in continuare limitata. Din pacate, politica institutiilor bancare va fi in continuare dependenta de performantele macroeconomice la nivel national.

In plus, volumul tranzactiilor va depinde de cumparatorii locali", arata studiul citat. Studiul mai mentioneaza ca in urmatoarele luni o eventuala rectificare in jos a preturilor nu va mai fi atat de semnificativa ca cea inregistrata la sfarsitul anului 2008/ inceputul anului 2009.

Potrivit acestuia, anul acesta va aduce in final la o crestere in ceea ce priveste capacitatea de constructie, ca urmare a activitatii efervescente a dezvoltatorilor rezidentiali in perioada 2006-2007. Totusi, raportul arata ca in primul trimestru din acest an stocul spatiilor rezidentiale a crescut cu doar 458 unitati locative noi.

Pana in prezent, activitatea de constructie a fost redusa, avand in vedere potentialul demografic al orasului Bucuresti. In ciuda crizei financiare, exista o oferta destul de variata de spatii rezidentiale pentru potentialii cumparatori, mai mentioneaza studiul realizat de Jones Lang LaSalle.

Compania ofera clientilor servicii integrate de consultanta imobiliara in domenii precum corporate finance, energie si durabilitate, gestionarea proprietatilor si a plasamentelor, precum si plasamente bancare in imobiliare, reprezentarea chiriasilor si servicii de inchiriere.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#potential crestere spatii rezidentiale, #studiu Jones Lang LaSalle , #rezidential