Piata romaneasca mai poate absorbi 780.000 metri patrati de spatii comerciale

Duminica, 26 Septembrie 2010, ora 20:06
1377 citiri
Piata romaneasca mai poate absorbi 780.000 metri patrati de spatii comerciale
Foto: arhiva

In momentul de fata, piata romaneasca mai poate absorbi doar 780.000 metri patrati de spatii comerciale moderne, respectiv centre si galerii comerciale.

"Romania mai poate absorbi, in urmatorii ani, circa 37 metri patrati spatii moderne de retail la mia de locuitori pentru a ajunge la un maxim de 100 de metri patrati la fiecare 1.000 de locuitori, adica un volum total de 784.000 metri patrati", se mentioneaza intr-o analiza DTZ, citata de Mediafax.

Astfel, 780.000 metri patrati ar insemna 20-30 de astfel de proiecte.

"Volumul maxim care poate fi absorbit de piata romaneasca se situeaza la jumatate fata de restul tarilor central si est europene, datorita veniturilor medii semnificativ mai mici ale populatiei Romaniei", se arata in analiza, care s-a bazat pe faptul ca in Polonia, Cehia si Ungaria, salariul mediu net lunar este aproape dublu fata de cel din Romania, respectiv 670 euro, 679 euro, 504 euro, fata de 353 de euro.

Razvan Sin, seful departamentului de retail al DTZ, a declarat ca viitoarele proiecte din Romania vor putea fi asimilate usor de orasele mici, care au fost pana acum ocolite investitori.

"Vin foarte multe proiecte, retailerii, mai ales cei de tip discount, precum Lidl, Penny, se uita la zone subdezvoltate din punct de vedere al investitiilor de retail. Apar proiecte mici in orase de dimensiuni mici, unde retailerii Deichmann sau Takko vor sa fie prezenti", a spus Sin.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#spatii comerciale Romania, #analiza spatii comerciale , #spatiu comercial