Ziare.com

Asigurarea pentru locuinta, obligatorie din 1 septembrie

Joi, 30 August 2012, ora 08:14

   

Asigurarea pentru locuinta, obligatorie din 1 septembrie
Romanii vor fi obligati, din 1 septembrie 2012, sa isi incheie asigurari obligatorii pentru locuinte si, doar in situatia in care doresc sa se protejeze de riscuri suplimentare, isi vor achizitiona si o polita facultativa, a anuntat miercuri Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.

Astfel, politele facultative care acopera aceleasi riscuri ca si cele obligatorii nu le vor mai putea substitui pe cele obligatorii, cum se intampla in prezent.

"Politele facultative incheiate anterior datei de 1 septembrie 2012 se vor derula fara nicio modificare pana la expirarea acestora. Ulterior, proprietarii aflati in astfel de situatii vor trebui sa isi asigure locuintele in primul rand pentru riscurile si sumele asigurate prevazute in Legea nr. 260/2008 prin incheierea unei polite obligatorii", se mentioneaza in comunicatul CSA, citat de Evenimentul Zilei.

Cei care vor dori o protectie suplimentara, respectiv mai multe riscuri acoperite, pentru o suma asigurata mai mare decat nivelul minim stabilit prin legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor, pot incheia o asigurare facultativa, mai scrie in comunicat.

Amenzile pentru neasigurarea locuintei sunt intre 100 si 500 de lei. Acestea sunt aplicate de primarii. Pana acum primarii eu ezitat insa sa aplice penalitati.

Polita obligatorie de asigurare a locuintei a fost lansata pe data de 15 iulie 2010. Initial s-a dorit ca aceasta sa fie incheiata in mod obligatoriu de toti proprietarii de locuinte, pentru ca ulterior autoritatile sa decida ca aceasta poate fi inlocuita si de o polita facultativa care acopera cele trei riscuri de baza, respectiv inundatie, cutremur si alunecari de teren. Acum CSA revine la intentia initiala, de a impune tuturor proprietarilor sa isi achizitioneze polita obligatorie.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6550 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

asigurarea locuintei nu ar trebui sa fie obligatorie !

au incercat si nu le-a iesit , acum incep iarasi cu campaniile prin presa doar doar o sa mai stoarca un ban de la prosti de romania firmele de asigurari. personal am asigurare facultativa si prefer sa platesc amenda decat sa dau satisfactie unor excroci care au dat o spaga sa le fie trecuta o lege care sa-i umple usor de bani. rusine celor care ne-au condus si celor care ne conduc ca ne-au transformat intr-o *** numai buna de muls .

 

Desigur ca firmele de asigurari

mituiesc politicienii pentru a scoate astfel de legi.

Asigurarea obligatorie e o mare porcarie !

Prea putine riscuri sunt acoperite de aceasta polita de asigurare .In localitatea in care locuiesc toate cele 3 riscuri prevazute in asigurare au sanse minime sa se intample.Daca ar fi fost cuprinse si riscurile de incendiu,grindina,vijelii,care sunt mult mai probabile si mai frecvente,nu as fi avut nimic de obiectat.

asigurarea obligatorie cuprinde prea putin

in comparatie cu asigurarile obligatorii din strainatate,eu pe langa cele trei enumerate aici in articol,ma asigura si in caz de furt,spargerea unei tevi de apa,inundarea unui vecin,grindina daca mi-a deteriorat ceva,si apoi mai e un alt fapt...blocurile de locuinte fac asigurarea in comun ceea ce costa mai putin,de ce ar trebui sa fac asigurare individuala in Romania???Sa modifice statutul administratorilor de locuinte,acestia normal trebuie sa faca asigurarea obligatorie care sa prevada si furtul,deteriorare si intemperii,asiguarare care se plateste odata cu intretinerea,impartita pe cele 12 luni ale anului.De ce trebuie omul sa faca alta asigurare facultataiva daca deja face una obligatorie???se mai poate adauga cativa lei si sa cuprinda toate punctele unde omul poate fi protejat intr-adevar de asigurare!!!

 

cum de ce sa facem asigurare obligatorie ?

e simplu , pentru ca niste firme de asigurari sa mai bage niste bani in buzunar de la fraieri. au avut ei grija sa faca in asa fel incat sa nu asigure pe bune nimic sa nu fie nevoiti sa despagubeasca pe nimeni. in caz de cutremur domnii de la asigurari isi vor pune palma in dos si vor disparea de unde au venit declarand faliment. suntem niste prosti ca rabdam asa ceva si nu reactionam (legal) atinci cand suntem luati de fraieri.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor