Bancile vor prelua mii de locuinte dupa esecul executarii silite

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 15:01
4178 citiri
Bancile vor prelua mii de locuinte dupa esecul executarii silite
Foto: imopedia.ro

Sute de locuinte au ajuns in posesia bancilor, iar alte cateva mii de case si apartamente urmeaza sa fie preluate de banci dupa esuarea procesului de vanzare directa in perioada de executare silita, potrivit consultantilor imobiliari.

"Estimam ca bancile vor prelua cateva mii de case si de apartamente, dupa ce au intrat deja in posesia a cateva sute. Procesul de vanzare va fi insa unul dificil in lipsa unei strategii adecvate, care trebuie sa includa o promovare ampla", explica Valentin Ilie, CEO Coldwell Banker Affiliates of Romania, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Pana sa ajunga in proprietatea institutiei financiare finantatoare, un activ imobiliar neperformant trebuie sa treaca prin procesul de executare silita si licitatie juridica, etapa care dureaza minimum cateva luni.

Vanzarea activului in cadrul acestei etape este adesea foarte dificila din cauza promovarii insuficiente sau a imposibilitatii vizionarii proprietatii, in contextul in care proprietarii se opun cel mai adesea procesului de vanzare prin executare.

Dupa esuarea gasirii unui cumparator in cadrul mai multor licitatii successive, activul imobiliar intra in posesia institutiei finantatoare, care va incerca la randul ei sa obtina venituri din vanzarea sau din inchirierea sa.

Consultantii de la Coldwell Banker spun ca strategia pe care bancile ar trebui sa o adopte ar trebui sa includa, pe langa politica de pret, existenta unei mase critice de propritati scoase la vanzare, o promovare ampla, un numar de proprietati direct proportional cu cererea din respective zona si un pachet de finantare potrivit.

Coldwell Banker Affiliates of Romania promoveaza deja vanzarea unui portofoliu de peste 100 de proprietati preluate de catre institutii finantatoare. Activitatea este realizata prin intermediul Coldwell Banker REO Experts, divizie specializata in administrarea si vanzarea activelor imobiliare neperformante intrate in posesia bancilor in urma nereusitei procesului de vanzare prin licitatie.

"Suntem in discutii cu mai multe institutii financiare pentru administrarea si intermedierea inchirierii sau vanzarii de proprietati preluate. Daca bancile vor scoate la vanzare, deodata, mii de locuinte pe care le detin, se va ajunge la un blocaj deoarece oferta va depasi si mai mult cererea in anumite zone. Totusi, la un pret mai mic cu 10%-15% decat cel mediu de pe piata si cu o strategie de vanzare adecvata estimam ca s-ar putea vinde cateva mii de locuinte in decurs de doua - trei luni", mai declara Valentin Ilie.

Coldwell Banker REO Experts ofera servicii de de administrare a proprietatii - servicii care pot include, spre exemplu, aducerea unor imbunatatiri locuintelor - servicii de inspectii si evaluari si servicii de maketing si promovare spre inchiriere sau vanzare prin intermediul celor 13 sucursale imobiliare stradale, dintre care noua in Bucuresti.

Coldwell Banker REO Experts este divizia Coldwell Banker specializata in administrarea si vanzarea activelor imobiliare neperformante intrate in posesia bancilor in urma esecului procesului de vanzare prin licitatie. In Statele Unite ale Americii, tara de origine a companiei, cel mai mare manager de portofolii neperformante din segmentul rezidential si unul dintre cei mai mari pe segmentul comercial.

A.T.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#locuinte executate silit, #executari silite banci, #banci apartamente executari silite , #stiri imobiliare