Piata imobiliara nu-si revine, ba e chiar mai rau ca in 2009 - spun analistii

Vineri, 18 Iunie 2010, ora 10:21
2855 citiri
Piata imobiliara nu-si revine, ba e chiar mai rau ca in 2009 - spun analistii

Previziunile analistilor in legatura cu revenirea pietei imobiliare au dat gres. Desi fusese anuntata o usoara revenire, in 2010, fata de anul precedent, acest lucru nu numai ca nu s-a intamplat, dar este mai rau decat in 2009.

Seful Cushman&Wakefield, Razvan Gheorghe, si-a schimbat parerea despre evolutia sectorului din acest an. Potrivit Curierului National care citeaza Mediafax, Cushman&Wakefield Romania va inregistra in acest an o scadere a cifrei de afaceri de peste 20%, iar seful companiei imobiliare considera ca cererea este aproape inexistenta pe piata si ca s-a inselat cand a previzionat o revenire a sectorului in semestrul doi din 2010.

Evolutia activitatii companiei din acest an vine dupa o diminuare cu 33,3% a cifrei de afaceri in 2009, la 3,6 milioane de euro, fata de nivelul din 2008 de 5,4 milioane de euro.

"Este mai rau decat anul trecut pentru ca nu exista cerere, iar cererea care exista, datorita reducerii de costuri, prefera sa-si faca intern serviciile de inchiriere si de cumparare, ceea ce ne afecteaza foarte mult. Ceea ce caracterizeaza piata acum este lipsa apetitului pentru consum, nesiguranta si risc", a declarat Razvan Gheorghe.

Din putinii bani disponibili pentru Europa, in Romania ajung acum fonduri si mai mici. "In vremurile bune, investitorii aveau circa doua miliarde de euro pentru investitii in Romania, pentru cumparare de active, acum au pana in 500 de milioane de euro, dar acesti bani sunt pentru randamente foarte atractive, respectiv care sa le permita sa-si recupereze banii in 7-8 ani, conditii pe care piata nu le ofera inca. (...) Negociem tranzactii, dar nu ne putem intelege cu vanzatorii. Ei vor un randament de 8,5%, iar cumparatorii ofera 12%", a spus reprezentantul Cushman&Wakefield.

Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Anunțată recent, tehnologia ecranelor QDEL promite să revoluționeze industria televizoarelor, începând cu segmentul premium și extinzându-se treptat către gama de buget. În timp ce...
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
#evolutie imobiliare, #previziuni imobiliare, #Cushman Wakefield , #stiri imobiliare