Cat mai costa un teren pentru case, in preajma Capitalei?

Luni, 28 Martie 2011, ora 08:04
9602 citiri
Cat mai costa un teren pentru case, in preajma Capitalei?

Terenurile din jurul Capitalei, cele care inainte de criza erau un adevarat "paradis imobiliar", pot fi cumparate in prezent cu sume pentru care in urma cu trei-patru ani cei interesati nici nu indrazneau sa viseze.

Cum criza le-a taiat din avantul detinatorilor de terenuri de pe langa Bucuresti, cei ce vor sa-si construiasca acum o casa departe de haosul Capitalei au de unde alege, avand in vedere preturile extrem de accesibile.

In Popesti Leordeni, de exemplu, preturile variaza intre 30 si 300 de euro pentru un metru patrat. Daca un proprietar de aici vrea sa vanda o suprafata de teren pentru constructii in centrul localitatii de 30.000 mp cu 1,1 milioane de euro, adica un pret de 37 de euro mp, (deschidere 73 mp, strazi amenjate in zona), un altul a scos la vanzare un teren de 556 mp, in zona Nord, cu front stradal 17.12 m cu suma de 60.000, adica 107 euro/mp.

Daca vreti sa va faceti doar o casa in Popesti-Leordeni si nu sa dezvoltati un proiect imobiliar acolo, puteti alege un teren in zona Sud, care are o suprafata de 420 mp, front stradal 17 m, si este vandut cu 150 euro/mp, sau o alta suprafata, de 1.000 mp, cu front stradal 20 m, ce are un pret de 120 euro/ mp.

O zona in plina dezvoltare este acum Domnesti, aproape de vestul Capitalei. Aici terenurile sunt destul de ieftine, ceea ce le face accesibile pentru cei care vor sa scap de stresul Bucurestiului. Un metru patrat de teren in Domnesti are un pret ce incepe de la 12 euro si poate ajunge pana la 40 de euro.

Daca vrei sa cumperi aici un teren de 500 mp, front stradal 25 m, teren ce face parte dintr-un lot de parcele in cartier rezidential, vei scoate din buzunar 19.000 de eruo, adica 32 euro/mp. Tot un teren ce face parte dintr-un lot rezidential puteti cumpara si cu 6.500 de euro, 230 mp. Suuprafata are insa un front stradal de numai un metru.

La iesirea spre Giurgiu, mai exact in localitatea 1 Decembrie, puteti cumpara un teren cu un pret de 15 euro/mp. Terenul intravilan este scos din circuitul agricol si se afla langa Green City, la 90 m de la sosea, fiind vandut fara ipoteca, liber de sarcini.

Pentru un teren in Chitila veti plati intre 35 si 300 de euro/mp, in timp ce la Balotesti terenuri pot fi cumparate cu preturi intre 30 si 80 de euro/mp, la Branesti intre 35 si 75 de euro/mp, iar la Bragadiru intre 45 si 60 de euro/mp.

Corbeanca si Pipera, mai accesibile ca alta data

In Corbeanca, preturile terenurilor pornesc de la 40 de euro/mp si pot ajunge pana la 100 de euro mp, in functie de suprafata vanduta si de accesul stradal. Un propietar din aceasta localitate, vinde, de exemplu, mai multe loturi de casa, a cate 400 mp, cu un front stradal de 14 m, cu 24.000 d euro, adica 40 euro/mp. Loturile vandute sunt situate in cadrul unui nou proiect rezidential situat langa padurea Tamasi, in vecinatatea lacului si respectiv, a cartierului Paradisul Verde.

Un alt detinator de teren din zona vrea sa vanda un teren de 800 de metri in Corbeanca, la 4 km de DN1 Bucuresti -Ploiesti- Brasov, respectiv la 6 km de aeroportul international Otopeni, 8 km de orasul Buftea, 2 Km de Saftica si Balotesti. Terenul are retea de gaz ce trece prin dreptul proprietatii, adica la 3 m de gard, e legat la reteaua de electricitate, cu un stalp chiar in dreptul proprietatii, are iluminat stradal si apa din panza freatica de buna calitate. Pretul de vanzare este de 52.000 de euro, adica 65 de euro/mp.

In Pipera, zona ce era candva lider din punct de vedere al pretului, puteti cumpara acum un teren cu preturi intre 70 si 450 de euro/mp. Faptul ca erenurile de aici nu mai depasesc pretul de 1.000 de euro/mp, ca inainte de criza, nu inseamna ca ofertele nu mai abunda. Astfel, un teren intravilan, amplasat in zona Pipera, in suprafata de 1.000 mp, certificat de urbanism pentru P+2+M, este scos la vanzare de proprietarul cu un pret de 120 euro/mp. Tot in zona Pipera puteti alege sa va construiti o casa pe un teren de 500 mp, cu front stradal 20 m, ce este vandut de 250 de euro.

OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom a informat piaţa de capital că adunarea generală ordinară a acţionarilor societăţii a decis pe 24 aprilie distribuirea unui dividend brut de 0,0414 lei pe acţiune din profitul...
Bursa de Valori Bucureşti distribuie acţionarilor dividende de 12,5 milioane de lei pe 2023. Cum a crescut valoarea acțiunilor BVB în ultimul an
Bursa de Valori Bucureşti distribuie acţionarilor dividende de 12,5 milioane de lei pe 2023. Cum a crescut valoarea acțiunilor BVB în ultimul an
Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, a anunţat că acţionarii societăţii au aprobat miercuri, 24 aprilie distribuirea unor dividende de 12,5 milioane de...
#teren vanzare, #teren preajma Capitalei, #teren pret , #vanzare teren