Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Ce a reusit RA-APPS sa vanda din patrimoniul statului la licitatia de luni

Luni, 12 Martie 2012, ora 22:12
2536 citiri
Ce a reusit RA-APPS sa vanda din patrimoniul statului la licitatia de luni
Foto: Arhiva

Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a vandut, luni, in cadrul unor licitatii, primele imobile de pe lista avizata anul trecut de Guvern.

Singurul imobil vandut a fost terenul in suprafata totala de 1.287 metri patrati din comuna Snagov (judetul Ilfov). Desi au fost cumparate trei dosare de prezentare, la licitatie s-a inscris o singura persoana, astfel ca imobilul a fost cedat la pretul de pornire al licitatiei, de 107.500 euro fara TVA, conform informatiilor transmise de catre reprezentantii Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).

Al doilea teren din Snagov, in suprafata de 3.531 metri patrati, ofertat la un pret de pornire de 224.700 euro fara TVA, nu a fost vandut deoarece la licitatie nu s-a prezentat in final nicio persoana, desi au fost cumparate doua dosare de prezentare. Regia urmeaza sa organizeze o noua licitatie pentru acest imobil, scrie Wall Street care citeaza Mediafax.

Peste doua zile, RA-APPS va organiza licitatii pentru cinci apartamente din Bucuresti, urmand ca la sfarsitul saptamanii sa fie ofertat complexul agrozootehnic Magurele cu mai multe trei terenuri aferente.

Licitatiile vor continua in urmatoarele doua saptamani pentru mai multe active, printre care hotelul Gloria din Suceava, casa de oaspeti Bradet din Suceava, vila Predeal din aceeasi statiune montana, hotelul Dacia din Neptun-Olimp, vila Agigea din Eforie Nord si vilele Egreta si Cerna din Mamaia.

Lista primelor imobile scoase la vanzare, avizata de Guvern la sfarsitul anului trecut, nu include active valoroase precum Clubul Floreasca, hotelurile Triumf si Mara, care urmeaza sa fie ofertate ulterior.

Multe dintre toate aceste imobile au mai fost scoase la vanzare de RA-APPS si in anii anteriori, dar fara succes.

In bugetul pentru acest an, Guvernul si-a propus sa incaseze 706 milioane lei (peste 160 milioane euro) din vanzarea imobilelor RA-APPS, veniturile din valorificarea unor bunuri din patrimoniul privat al statului urmand astfel sa creasca de la 1,8 milioane de lei, estimate pentru anul trecut.

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#vanzari imobile RA APPS, #licitatie patrimoniu stat , #vanzare