Cele mai scumpe proprietati imobiliare: Hong Kong, pe primul loc

Vineri, 22 Martie 2013, ora 09:10
2371 citiri
Cele mai scumpe proprietati imobiliare: Hong Kong, pe primul loc
Foto: Wikimedia

Hong Kong este orasul cu cele mai scumpe proprietati imobiliare din lume, potrivit unei analize realizate de firma imobiliara ce activeaza la nivel global Savillis.

Proprietatile cele mai scumpe din Hong Kong se vand la pretul de 10.880 de dolari pe picior patrat (aproximativ 0,09 mp), relateaza CNN Money.

Topul celor mai scumpe orase din punctul de vedere al proprietatilor imobiliare este, de altfel, condus de orasele asiatice, in frunte aflandu-se si Tokio, Shanghai, Singapore, Mumbai si Sydney.

In ultimii sapte ani, valoarea proprietatilor imobiliare s-a dublat, cele mai importante cresteri inregistrandu-se in China si alte regiuni din Asia, pe masura dezvoltarii clasei bogate.

Singapore si Mumbai au avut cea mai mare crestere a preturilor la imobiliare din 2005 pana in 2012, de 232%, respectiv 176%. Tokio s-a aflat la polul opus, cu o majorare de numai 8 procente.

New York este unul din orasele cu cel mai bun raport calitate-pret, potrivit analizei. Metropola americana a scazut in top de pe locul 4, in 2005, pe 7, in 2012.

Singurul oras din "lumea veche" unde s-au inregistrat cresteri semnificative pentru proprietatile imobiliare de lux este Londra, unde preturile s-au majorat cu 107 la suta din 2005.

De asemenea, in Paris s-a inregistrat un declin al preturilor proprietatilor scumpe, insa ramane al patrulea cel mai scump oras din lume din acest punct de vedere, cu un pret de 4.383 de dolari pe picior patrat.

Cel mai mare pret pentru o proprietate imobiliara rezidentiala din ultimii sapte ani a fost in Londra, proprietatea Kensington Palace Gardens vanzandu-se pentru 12.850 de dolari/picior patrat, in 2008.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Hong Kong proprietati imobiliare scumpe, #cele mai scumpe locuinte, #top orase locuinte scumpe , #vanzari imobiliare