Greseli comune ale celor care isi cumpara o casa pentru prima data

Marti, 22 Decembrie 2015, ora 16:04
3519 citiri
Greseli comune ale celor care isi cumpara o casa pentru prima data
Foto: jaymantri.com

Sa ai propria ta casa iti da un sentiment aparte. Poate are legatura cu faptul ca o casa determina individul sa se simta implinit. Sa zicem ca ai economisit niste bani si te decizi sa iei un credit sau chiar ai toti banii pentru un apartament, o garsionera sau chiar o casa. Studiezi anunturi imobiliare si gasesti cateva oferte atractive.

Dar sa cumperi o casa nu e asa usor pe cat ai crede. Daca nu ai cumparat niciodata o proprietate imobiliara risti sa te grabesti la prima oferta care ti-a placut, sa omiti lucruri importante pe care ar fi trebuit sa le ai in vedere si apoi sa regreti alegerea facuta.

Iata cateva greseli pe care le-ai putea face:

1. Cheltuieli prea mari

Indiferent ce tip de proprietate iti doresti, suntem siguri ca vrei ceva care are multe de oferit la un cost minim. Trebuie sa iei decizii financiare intelepte sau ai putea sfarsi in a cheltui mai mult decat ti-ai planuit.

Este important sa fii realist cand e vorba despre ceea ce iti permiti. Cand te gandesti la un cost al viitoarei tale case, pretul final de vanzare nu este singurul cost pe care trebuie sa il ai in vedere. Orice casa vine cu cheltuieli in plus, de la intocmirea actelor la renovari viitoare, de la diverse comisioane la costuri legate de mutat.

Acest lucru e valabil indiferent daca ai toti banii pentru casa sau apelezi la un credit.

2. Nu vizitezi de mai multe ori casa inainte de achizitie

Inainte de raspunsul final, ar trebui sa vizitezi casa macar de doua ori. Chiar daca vanzatorul iti spune ca se grabeste si nu are timp sa iti mai arate inca o data.

Dupa vizita initiala, asteapta cateva zile pana a te intoarce din nou. Inspecteaza-o inca o data, fiecare camera, fiecare aspect, instalatiile, peretii si imagineaza-te pe tine locuind acolo.

3. Nu vizitezi imprejurimile

Viziteaza cartierul pentru a vedea cat de galagioase sunt strazile, ce parcuri sunt, ce scoli/gradinite, cum sunt vecinii, cat de departe/aproape sunt magazinele, daca ai parcare.

Este nevoie sa faci asta ca sa nu regreti ulterior decizia luata. Exista riscul ca strada de pe partea cu dormitorul sa fie foarte galagioasa, deci trebuie sa o vizitezi atat ziua, cat si noaptea.

4. Esti indecis

Cu totii stim zicala: "curiozitatea a omorat pisica". Iata inca una: "Indecizia a omorat intelegerea". Este foarte bine sa iti iei timp de gandire inainte sa te hotarasti, dar daca iti iei prea mult timp risti sa dai altcuiva oportunitatea de a cumpara casa.

O oferta multipla este o situatie buna pentru vanzator, dar nu prea placuta cuiva care chiar si-a dorit proprietatea respectiva. Daca esti ingrijorat dupa ce ai cumparat ca va aparea o alta casa cu un pret mai bun, aminteste-ti: sunt mai multe case potrivite pentru tine, nu doar una. Asadar, trebuie sa iti asculti instinctul si sa te decizi.

In concluzie, atunci cand gasesti un apartament sau o garsoniera de vanzare, nu trebuie sa te lasi dus de val si entuziasm, dar nici sa prelungesti asteptarea daca locatia indeplineste criteriile dorite de tine.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#anunturi imobiliare, #sfaturi cumparat apartament, #sfaturi cumparat casa, #garsoniera vanzare, #apartament vanzare , #vanzari imobiliare