Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Palatul Ghika a fost scos la vanzare pe OLX

Sambata, 22 Iulie 2017, ora 22:04
14666 citiri
Palatul Ghika a fost scos la vanzare pe OLX
Foto: Digi 24 TV

Palatul Ghika din Comanesti a fost scos la vanzare in aceasta saptamana.

Pretul este de peste 1,6 milioane de euro, iar pe langa cladirea propriu-zisa mai este vandut si parcul, cu o suprafata de sapte hectare, informeaza Digi 24.

"Printul Charles a cumparat o casa la noi. Dv. puteti cumpara un palat", este titlul anuntului postat la inceputul lunii pe OLX, iar pretul este 1.621.488 de euro, negociabil.

"Palatul a apartinut lui Dimitrie N. Ghica Comanesti (1839-1923), care provenea dintr-o familie istorica, care a dat zece voievozi atat in Moldova, cat si in Valahia, principate care se vor uni si forma Romania moderna", se arata in anunt.

Vanzatorul este mostenitorul familiei Ghika, Paltin Sturdza.

Istoricul Lavinia Misaila da informatii despre palatul al carui arhitect a fost francezul Albert Galeron, cel care a proiectat si Ateneul Roman: "A fost construit in stil ecletic, in anii 1890 si are o amprenta la sol de 850 de metri patrati. Palatul este inconjurat de un parc cu o suprafata de 74.000 de metri patrati care initial au fost inconjurati de un gard zidit cu o lungime de 1.600 de metri".

Clarirea are 22 de incaperi, pe doua nivele - parter plus etaj. Nationalizat in perioada comunistilor, in prezent aici se afla Muzeul de etnografie si arta "Dimitrie Ghika".

Palatul e situat in centrul orasului Comanesti, din judetul Bacau, putand fi vizitat de marti pana duminica, intre orele 9 si 17. Se afla la circa 300 km distanta de Bucuresti.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Palatul Ghika scos vanzare, #Palatul Ghika de vanzare OLX, #palatul Ghika Comanesti vanzare , #vanzari imobiliare