Ziare.com

Piata imobiliara, blocata in Valea Jiului: Doar inchirierile mai misca

Vineri, 25 Ianuarie 2013, ora 09:54

   

Piata imobiliara, blocata in Valea Jiului: Doar inchirierile mai misca
Piata imobiliara din Valea Jiului, a inregistrat in ultimii trei ani o tendinta de scadere tot mai accentuata, astfel incat s-a ajuns ca in prezent sa nu se mai tranzactioneze nimic. Potrivit reprezentantului unei agentii imobiliare, vanzarile de locuinte sunt aproape inexistente, dar cresc solicitarile pentru inchirieri.

"In ultimii ani si, in special de-a lungul anului trecut, vanzarile de locuinte s-au situat la un nivel neasteptat de mic. Consider ca puterea de cumparare a populatiei a scazut cu mult si acesta ar fi principalul motiv pentru care lumea nu mai achizitioneaza terenuri, case, garsoniere sau apartamente. In plus, creditele acordate de catre bancheri sunt, si ele, tot mai greu de obtinut.

In acest timp, avem la vanzare garsoniere, dar si apartamente cu doar 200 de milioane de lei vechi care, nici ele, nu se vand. Acestea din urma sunt amplasate, in marea majoritate, in Cartierul Aeroport, pe strazile Saturn sau Venus", a declarat Sorina Mateevici, directorul unei agentii imobiliare din Petrosani.

In Petrosani, zona cea mai "scumpa" este cea din centrul localitatii. Aici, o garsoniera costa intre 350 si 600 de milioane, iar un apartament, intre 800 si 1.200 de milioane de lei vechi. Aceasta, in conditiile in care, in urma cu cativa ani, aceleasi locuinte valorau cu 3-400 de milioane de lei vechi mai mult. Cele mai scumpe apartamente din Petrosani, la bloc, 4 camere, in centrul localitatii, valoreaza intre 50 si 60 de mii de euro. Acestea, insa, de ani buni, nu au amatori de a le achizitiona...

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Pe de alta parte, inchirierea de garsoniere sau apartamente se mentine la cote neasteptat de bune.

"In ceea ce priveste inchirierea de locuinte, aici este o cu totul alta poveste, tinand cont de faptul ca cererile pentru inchiriere sunt extreme de numeroase. Cele mai solicitate locuinte pentru inchiriere sunt cele care beneficiaza de dotari, racordarea la reteaua de gaz metan fiind una dintre acestea", a mai spus Sorina Mateevici.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2046 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Acum ca au iesit ai lor

...nu se vede nici o manifestare proletara in viitorul apropiat.
Cum de i-a uitat Ilici in vremurile astea grele ?!
USL-ul nici nu va proceda la fel cu marii lor sustinatori!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor