Tranzactie-soc in Los Angeles: O vila s-a vandut cu 102 milioane de dolari

Luni, 07 Aprilie 2014, ora 20:14
5208 citiri
Tranzactie-soc in Los Angeles: O vila s-a vandut cu 102 milioane de dolari
Foto: La Tribune

O vila din vestul orasului Los Angeles (Westwood), aflata in cartierul de lux Holmby Hills, colt cu Beverly Hills, a fost vanduta recent pentru uriasa suma de 102 milioane de dolari, echivalentul a 74,4 milioane de euro. Cumparatorul este un miliardar francez, a carui identitate nu a fost insa data publicitatii.

In schimb, presa a aflat toate detaliile privind componenta superbei constructii, in stil francez, redata de altfel in imaginea alaturata: o superba sala de bal, o alta sala pentru proiectii cinematografice, douasprezece camere cu diverse destinatii, cincisprezece sali de baie, numeroase dependinte - una peste alta 4.000 de metri patrati spatiu locuibil, plus 4 hectare de teren, situate pe colina Holmby Hills, relateaza La Tribune.

Licitatia a atras participarea unui mare numar de cumparatori englezi, francezi, chinezi si americani. Proprietarul anterior fusese o campioana din domeniul sportului international, care a oferit imobilul la vanzare inca de acum sapte ani, cerand 125 milioane de dolari, dar n-a obtinut decat recent "numai" 102 milioane, pe care i-a acceptat.

Aceasta a fost una din cele mai scumpe tranzactii incheiate in SUA pentru un imoibil de lux, fiind depasita numai de vanzarea de anul trecut a unei vile in statul Carolina de Nord, la pretul de 117,5 milioane de dolari.

Presa mentioneaza ca vanzarile imobiliare in Statele Unite au crescut in prima parte a acestui an, inregistrandu-se un spor de 33% fata de nivelul anului 2013. Cu toate acestea, raportat la perioada de varf a anului 2007, preturile se prezinta deocamdata cu 22,5 % mai scazute.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#tranzactii imobiliare Los Angeles, #vil lux pret record, #vila Westwood lux , #vanzari imobiliare