Placari exterioare cu piatra naturala: frumusetea accesibila!

Advertorial
Marti, 25 Iulie 2017, ora 14:11
73853 citiri
Placari exterioare cu piatra naturala: frumusetea accesibila!
Foto: Ardezie Panel Multicolor

(P) Panelurile de ardezie se disting prin trei mari caracteristici: cromatica variata, montaj usor, impact estetic. Panelurile de ardezie sunt foarte colorate: ruginiu, galben, maron, gri, negru verzui, rosiatic etc.

Montarea acestora se realizeaza cu usurinta datorita faptului ca principala caracteristica a panelurilor este faptul ca sunt premontate, iar produsele care vin la bucata au dimensiuni ce permit o fixare comoda si rapida.

Estetica placarilor cu ardezie este garantata de cromatica lor bogata, amenajarile cu astfel de produse evidentiindu-se chiar si daca sunt aplicate pe suprafate de mici dimensiuni.

Ardeziile se folosesc atat la interior (sufragerii, bai, bucatarii, birouri, cafenele etc.), cat si la exterior (garduri, fatade, socluri, stalpi, jardinere). Pentru ca este vara si multe din lucrarile de constructii si amenajari se efectueaza la exterior, vom discuta in acest articol despre utilizarile ardeziei in acest tip de placari.

Vom face o clasificare a ardeziilor in functie de cromatica. Culorile pamantii amestecate cu nuante de gri le regasim la produse precum Panel Sahara, Panel Brown sau Panel Multi... Cele pamantii in combinatie cu gri sunt ardeziile precum Panel Multi, Panel Brown.

Griul antracit domina ardeziile panel precum Rusty Black, Kavala fasii, verde Laguna, in timp ce Homa si Rhodos intra in gama nuantelor de crem.

Combinatia de galben al dunelor de nisip cu griul si albastrul cerului defineste cromatica ardeziei Sikis Mix. Desi putem spune ca acestea sunt principalele mixuri de culori, gama este mult mai bogata, accentele putandu-se schimba de la un produs la altul.

Nuanta dominanta a fiecarui tip de ardezie in parte ne ajuta sa identificam cele mai bune pietre naturale care se pot asocia cu ardezia in placarile exterioare. Daca avem o ardezie cu mai multe nuante de crem, atunci travertinul Latte sau Classic, de exemplu, se asociaza foarte bine cu ea. Iar un panel Rusty Black se armonizeaza cu marmura Emperador polisata.

Dar amenajarile cu ardezie pot indeplini si rolul de "pata de culoare", adica acestea sa aiba o cromatica diferita de restul spatiului. Spatiul respectiv poate fi placat cu alta piatra naturala, dar poate fi vorba si de o amenajare cu tencuiala decorativa de calitate.

Fotografiile care insotesc articolul ilustreaza din plin aceste doua disponibilitati ale ardeziei: unele culori din compozitia ei se aseamana cu restul decorului, in timp ce altele sunt in contrast cu el.

Panelul Bronze se apropie de culoarea maro a ferestrelor si a glafurilor, dar se afla in opozitie cu albul zidurilor.

Panelul Multi, prin maron, creeaza o punte de legatura cu acoperisul si cu burlanele, iar griul vibreaza la unison cu fasia de tencuiala gri de pe perete. Totodata, ardezia vine si in opozitie evidenta cu albul de pe restul fatadei. A se observa suprafata relativ mica placata cu ardezie in raport cu intreaga amenajare. Pe cat este de mica suprafata cu ardezie, pe atat de impresionant este totusi impactul vizual.

De acelasi dublu rol - asemanare si contrast - beneficiaza si aceasta amenajare cu panelul de ardezie Multicolora. Culoarea maro uneste ardezia de culoarea ferestrelor si a usilor, in timp ce contrastul spectaculos si reconfortant se realizeaza in raport cu zidurile albe.

Daca montajul ardeziei nu ridica probleme, asa cum mentionam mai sus, nici intretinerea ei nu este dificila. Ardezia trebuie doar impermeabilizata la timp cu solutii speciale usor de gasit in magazine de tip bricolaj sau la furnizorii de piatra naturala din tara.

Pentru ca vorbim de placari exterioare, este bine sa consultati specialistii in privinta hidroizolarii. Exista hidroizolatie de calitate pentru baie care se poate utiliza si la hidroizolarea placarilor exterioare cu piatra naturala.

Dupa cum se poate vedea in imagini, e de ajuns doar un stalp sau un soclul sa fie placate cu paneluri din ardezie pentru ca intregul ansamblu sa dobandeasca o estetica aparte. Adaugand la acest lucru evident informatia ca ardezia este unul dintre produsele cu preturi accesibile, intelegem motivele pentru care tot mai multi romani apeleaza la aceasta piatra naturala in amenajarile exterioare (si interioare!).

Foto: piatraonline.ro, pinterest.com si piatraonline.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#placare ardezie, #piatra naturala fatada , #vila