Catalin Avramescu: Reprosam TVR partizanatul politic abject

Luni, 01 Februarie 2010, ora 19:30
1413 citiri
Catalin Avramescu: Reprosam TVR partizanatul politic abject
Foto: Cotidianul

Catalin Avramescu, seful Cancelariei prezidentiale, considera ca Alexandru Sassu ar fi trebuit de multa vreme sa isi prezinte demisia din fruntea Televiziunii Romane dar recunoaste ca schimbarea acestuia nu poate fi facuta decat de Parlament.

"Situatia este, legal vorbind, in curtea Parlamentului.(...) Noi reprosam TVR nu doar partizanatul politic abject, ci abdicarea de la misiunea de a informa. Intr-o campanie electorala poti gresi in doua moduri: fie tinand partea unuia dintre competitori, fie transmitand doar Teleshopping.

Asta a facut din plin televiziunea publica. A abdicat de la datoria de a informa. Inclusiv comunicatele noastre, de la Presedintie, au fost cenzurate, desi TVR are, prin lege, datoria de a le prezenta", a declarat Catalin Avramescu intr-un interviu acordat pentru Adevarul, precizand ca "cetateanul roman platitor de taxe ar merita o televiziune de genul BBC-ului".

Intrebat daca OTV-ul este cea mai fericita alegere a sefului statului de a inlocui televiziunea publica, Avramescu a replicat ca "in campania electorala, presedintele a iesit pe posturile care l-au invitat", iar dupa alegeri a mers o singura data la OTV.

Catalin Avramescu a negat si ca l-ar fi intalnit vreodata pe Aliodor Manolea la Cotroceni, explicand ca toate imaginile in care acesta se afla alaturi de Traian Basescu sunt in contextul campaniei electorale. "Toate imaginile pe care eu le-am vazut cu domnul Manolea sunt in contextul campaniei electorale, in spatii publice, in care si dumneavoastra puteati fi vazuti", a tinut acesta sa precizeze.

Sistemul majoritar de vot le permite oamenilor sa arunce jigodiile in strada

Pe de alta parte, intrebat ce sanse de izbanda are initiativa lui Cristian Preda de a lansa o reforma in PD-L, Catalin Avramescu a tinut sa precizeze ca "ideea ca administratia prezidentiala si PD-L ar fi acelasi lucru e doar o impresie" si ca din punct de vedere teoretic un partid aflat la guvernare are sanse sa se schimbe in bine.

"Asta, daca intrebarea este pur teoretica. Practic... sansele unui partid romanesc aflat la guvernare de a se reforma sunt mai mici. Dar, desigur, nu inseamna ca nu exista", a adaugat el.

In opinia consilierului prezidential nu trebuie sa ne temem ca ne vom confrunta cu un "exces de putere".

"Dimpotriva, sistemul politic romanesc, privit de la distanta, pare mai degraba ineficient si destructurat. Multi cetateni se plang de lipsa de autoritate. Eu nu vreau sa spun ca la asta trebuie raspuns cu un regim autoritar. Trebuie raspuns cu o autoritate ponderata. Se poate imagina un sistem in care exista o raspundere calculata, masurabila.

Astfel ca un partid poate lua 60% la alegerile in sistem majoritar, dar la urmatoarele poate fi taxat in mod sever. Si daca ajunge la 49 la suta, tot pierde puterea. Asa cum spunea Karl Popper, unul dintre marii filosofi ai secolului XX, sistemul majoritar de vot le permite oamenilor sa arunce jigodiile in strada", a mai declarat Catalin Avramescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Alexandru Sassu TVR, #Catalin Avramescu TVR, #Basescu OTV , #stiri Catalin Avramescu
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
" Apostolii unei Dictaturi anuntate! " Orice individ onest ales individual de electorat va fi corupt deoarece Puterea corupe...