Ziare.com

Catalin Baba: Premierul Ponta e corigent la Educatie

Miercuri, 16 Mai 2012, ora 21:51

   

Catalin Baba: Premierul Ponta e corigent la Educatie
Fostul ministru Catalin Baba spune ca premierul Victor Ponta este, "din nou, corigent la Educatie" cand afirma ca Guvernul Boc a taiat banii profesorilor responsabili de examenul de bacalaureat, precizand ca sumele respective sunt aceleasi din 2009, cand ministru al invatamantului era de la PSD.

"Trebuie sa afirm ca, din nou, premierul Victor Ponta este corigent la Educatie. Sumele despre care vorbeste sunt aceleasi din 2009, cand ministru al Educatiei era un reprezentant al PSD, mai precis Ecaterina Andronescu. Vorbim despre 400 de lei pentru presedintele comisiei de bacalaureat", a declarat miercuri fostul ministru al Educatiei, Catalin Baba.

Premierul a afirmat, tot miercuri, ca "Guvernul Boc si-a batut joc de finantarea bacalaureatului, taind banii profesorilor". "Trebuie sa vedem ce putem repara din ceea ce si-a batut joc Guvernul Boc", i-a spus Ponta ministrului interimar Liviu Pop, in fata jurnalistilor, la inceputul sedintei de guvern.

Cadrele didactice care vor face parte din comisiile bacalaureatului de anul acesta vor fi platite ca in 2011, respectiv patru lei pentru o lucrare corectata si pana la 425 de lei pentru fiecare dintre cei care vor conduce o comisie din centrele de examen.

Presedintele unei comisii din centrele de examen va primi, astfel, 400 de lei la o comisie cu pana la 450 de candidati (inclusiv), respectiv 425 de lei la o comisie de peste 450 de candidati, potrivit unui ordin semnat la 2 mai de fostul ministru al Educatiei, Catalin Baba.

Vicepresedintii, secretarii si membrii comisiilor din centrele de examen vor fi platiti cu cate 275 de lei, iar un asistent, cu 25 de lei pe zi.

La comisiile din centrele zonale de evaluare, presedintele va primi 600 de lei la o comisie de pana la 1.000 de candidati (inclusiv), respectiv 625 de lei, pentru comisiile cu peste 1.000 de candidati. Profesorii evaluatori vor fi platiti cu cate patru lei pentru fiecare lucrare corectata. Tot atat vor primi profesorii care vor face parte din comisiile de solutionare a contestatiilor.

Personalul didactic care va face parte din comisiile de bacalaureat de evaluare a competentelor lingvistice si digitale va fi platit cu cate doi lei pentru fiecare candidat examinat, se mai precizeaza in ordin.

La proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba moderna, plata va fi de trei lei pentru fiecare candidat examinat.

Ordinul semnat de Baba reglementeaza si plata personalului didactic care va face parte din comisiile organizate in unitatile de invatamant pentru evaluarea nationala a elevilor de clasa a VIII-a. Sumele sunt, si in cazul acestui examen, identice cu cele de anul trecut: 150 de lei pentru un membru si 20 de lei pe zi pentru un asistent.

Profesorii evaluatori vor primi cate trei lei pentru fiecare lucrare corectata.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1900 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ponta ii corigent si la cei 7 ani de acasa.

Daca sunteti atent,declaratile lui din ultima saptamana se contrazic. Asta se numeste MINCIUNA. Sa minti la televizor este lipsa de bun simt si de respect pentru cei ce se uita la televizor.

 

Romanii sunt corigenti la rebeliune

fapt pentru care un criminal poate ajunge prim ministru!

http://www.exploziv-news.ro/special/847-victor-ponta-este-asasinul-procurorului-cristian-panait-dupa-9-ani-exploziv-news-redeschide-un-dosar-bine-ascuns-de-catre-complicii-psd-dosarul-117p2002-dosarul-crimei.html

Nu numai Ponta e corigent

Tot guvernul e corigent,dupa 6 luni va fi declarat repetent.

 

Exact.

Dupa cel mult sase luni vor face nu doar iluzoria reintregire a salariilor, ci reala reintregire a repetentiilor. Impreuna cu repetentul Antonescu.

....si va fi ales presedinte....

...antenescu-chiulescu studentu' repetent.

Nu e corigent dom'le

E repetent, a recidivat deja!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor