Botezatu si Ciucu se bat pe milioanele de euro din lumea modei masculine

Duminica, 07 Februarie 2010, ora 08:50
4347 citiri
Botezatu si Ciucu se bat pe milioanele de euro din lumea modei masculine

Afacerile din lumea modei masculine din Romania se impart intre cunoscutul creator Catalin Botezatu si proaspatul intrat in bransa designerilor cu staif, Alexandru Ciucu.

Daca Botezatu si-a achizitionat recent o fabrica de camasi din Targu-Mures si se ocupa singur de design, Ciucu abia incepe creatia. Pana acum, s-a ocupat de afacerea familiei, "Tata si Fiul", iar de anul trecut si-a deschis o casa de moda.

Pe Botezatu insa mai rar il gasesti cu un centimetru in coltul gurii si murdar pe degete de creta de croitorie, dar cand trebuie, nu ocoleste masa de lucru. Despre Ciucu, Botezatu spune ca face lucruri de calitate, dar nu-l poate numi "designer".

La randul sau, criticul Alin Galatescu spune ca mai are de muncit pentru a ajunge un "clasic".

"Alexandru e si el un baiat care face niste jucarii. Brandurile adevarate sunt afaceri pornite la inceputul anilor a90, care au fost sustinute de familie, de prieteni si, de multe ori, de investitorii in moda, care vin cu bani, dar si cu know-how-ul", a declarat Galatescu, pentru Evenimentul Zilei.

Alexandru Ciucu se lauda insa ca a trait de mic printre masinile de cusut, la APACA si ca in prezent are un atelier de 30 de maestri croitori, selectati pe spranceana din vechea garda a fabricii.

La "Tata si fiul" are cifra de afacere de aproape trei milioane de euro, iar ultimul lor brand, "Alexandru Ciucu", este in crestere si produce intr-un an cam 300.000 de euro.

"Fac o colectie pe an, impartita in trei: una de haute-couture, una de ceremonie si una de business. Vand foarte bine, mai putin "nebuniile" mele. Ma implic mai mult in vanzare, dar mai pun si mana pe foarfeca", spune Alex.

Un singur lucru il face fericit: ca este furnizorul Casei Regale. "Mie mi-ar placea sa stiu ca un barbat vine la mine din acest motiv. In schimb, e greu sa afli cum te-a cunoscut clientul, de pe internet, din ziare. Rupi vraja si s-a sfarsit povestea", sustine Ciucu.

Catalin Botezatu spune ca i-ar prinde bine o concurenta, dar, din pacate, nu mai are cine sa-i ajunga din urma toate afacerile.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#afaceri moda, #Moda masculina, #afaceri Botezatu, #afaceri Ciucu , #moda