Catalin Chereches: Camerele de supraveghere nu au legatura cu promovabilitatea

Joi, 07 Iulie 2011, ora 19:33
983 citiri
Catalin Chereches: Camerele de supraveghere nu au legatura cu promovabilitatea
Foto: intactnews.ro

Primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, sustine ca promovabilitatea scazuta inregistrata la examenul de bacalaureat nu are legatura cu camerele de luat vederi.

"Toate clasele in care s-a desfasurat examenul de bacalaureat au avut camere de luat vederi... Nu au nicio legatura camerele de luat vederi cu promovabilitatea scazuta. Ar insemna sa spunem ca toti elevii copiaza", a declarat pentru Evenimentul Zilei edilul Chereches.

Acesta sustine ca rezultatele slabe nu sunt o urmare a inregistrarilor video, ci a proastei gestionari a problemei in ultimii ani. "Nu trebuie sa dam vina nici pe actualul ministru, nici pe cei care au fost inaintea lui. In fiecare an, pe zi ce trece lucrurile s-au depreciat in sistem", a sustinut Chereches.

In opinia sa, nici profesorii si nici elevii nu sunt vinovati de desele schimbari care au avut loc in sistemul de invatamant romanesc.

"Pe zi ce trece lucrurile s-au depreciat. Profesorii si elevii au fost bulversati", a adaugat Chereches.

El a tinut sa precizeze ca instalarea camerelor de luat vederi la examenul de bacalaureat este un lucru bun, iar in sesiunea din toamna, daca se va apela din nou la monitorizarea video a examenului de bacalaureat, nu va fi decat o problema tehnica de amplasare, camerele fiind deja achizitionate.

In Baia Mare au fost instalate 280 de astfel de camere pentru supravegherea examenului, in tot judetul Maramures fiind amplasate 360.

Funeriu: Camerele de supraveghere nu au influentat rezultatele proaste de la Bac

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat ca rezultatele de la bacalaureat au fost influentate in mica masura de prezenta fizica a camerelor de luat vederi in salile de examen. El a dat asigurari ca examenul din toamna pentru cei care nu au promovat acum va respecta aceleasi standarde de corectitudine.

Procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie, la nivel national, este de 44,47% inainte de solutionarea contestatiilor.

Bac 2011: Numar record de contestatii - peste 80.000 de lucrari au fost recorectate

Elevii nemultumiti de rezultatele obtinute la examen au depus un numar record de contestatii - peste 80.000, dublu fata de anul trecut. Peste 50.000 de elevi au contestat notele obtinute la limba romana si matematica.

Rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor, vor fi anuntate pe 8 iulie.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#primar Baia Mare Catalin Chereches, #rezultate examen bacalaureat , #primar Baia Mare