Chereches, sageti la varful PNL: "Inabilul" Antonescu, "penalul" Fenechiu , "emotivul" Nicolaescu

Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 07:49
6031 citiri
Chereches, sageti la varful PNL: "Inabilul" Antonescu, "penalul" Fenechiu , "emotivul" Nicolaescu

Primarul municipiului Baia Mare, liberalul Catalin Chereches, a criticat mai multi membri ai conducerii PNL, in frunte cu presedintele Crin Antonescu, despre care a spus ca s-a comportat inabil cu niste simboluri ale partidului carora le datoreaza functiile avute de-a lungul timpului.

Intrebat daca se gandeste sa paraseasca PNL, dupa ce a anuntat ca nu va sustine toti candidatii partidului la parlamentare si a fost amenintat cu excluderea de mai multi lideri, de varf, Chereches a replicat spunand ca nu o va face, dar PNL trebuie sa fie mai atent cu oamenii care muncesc pentru partid, precum e el, dar si cu simboluri precum Tariceanu si Chiliman.

"Nu parasesc niciodata nimic, sunt liber si liberal. Am o organizatie care a generat performante unice in Maramures pentru PNL, datorita mie si echipei mele. Conducerea partidului ar trebui sa fie mai recunoscatoare fata de oamenii care au muncit, dar si fata de simbolurile acestui partid, ma refer la Calin Popescu Tariceanu, la domnul primar Chiliman si la altii", a spus Chereches pentru Ziare.com.

El a adaugat ca, in cazul lui Chiliman, Antonescu a fost "inabil".

"Cu siguranta ca prin dialog putea sa rezolve o astfel de problema. E prea mult orgoliu in conducerea PNL, nu face bine. Modestia, intelegerea, toleranta sunt atributele care ar trebui sa dea valoare unui lider.

Nu stiu cine a luat decizia sanctionarii organizatiei de la Sectorul 1, dar domnul Antonescu poate sa repare aceste derapaje, are si obligatia sa o faca. Trebuie sa fie generos, daca se doreste presedintele Romaniei.

20 de ani a facut politica alaturi de acesti oameni, le datoreaza constructia partidului si functiile obtinute in partid, in Parlament si in Guvern. E un sfat, ar aduce mai multa liniste", a comentat Chereches.

El a fost intrebat si despre declaratiile vicepresedintilor PNL Relu Fenechiu si Eugen Nicolaescu, cei care il avertizasera ca ar putea sa fie dat afara din partid daca nu va sustine candidatii USL.

"N-am nicio parere despre domnul Fenechiu, e sub demnitatea mea sa emit pareri despre el. Toata lumea il stie pentru zona penala, nu pentru ca ar fi facut vreun lucru bun.

Fenechiu propune excluderea primarului de Baia Mare din partid

"Domnul Nicolaescu are o mica problema emotionala, am vazut ca are si cu americanii, o fi nostalgia de toamna", a comentat Nicolaescu.

Eugen Nicolaescu: Chereches sa sustina candidatii USL daca vrea sa ramana in PNL

In aceeasi declaratie, primarul de Baia Mare, liberalul Catalin Chereches, a spus ca nu va sustine cel putin un candidat al USL la parlamentare in Maramures, chiar pe colegul sau de partid Titus Pasca, dar si ca se gandeste sa faca acelasi lucru pentru alt penelist, acuzand conducerea partidului ca a pus candidati incompetenti pe liste.

Chereches a declarat pentru Ziare.com ca PSD a aratat ca reprezinta "partea cerebrala" din USL si ca a venit cu candidati credibili, spre deosebire de PNL.

Chereches, inca o rebeliune. "Parlamentul nu e sanatoriu". Ce candidati USL nu sustine

"Un singur lucru e cert - felicit PSD pentru ca, din ce am observat, e partea cerebrala a USL. In Maramures a reusit sa nominalizeze oameni reprezentativi, pe care ii voi sustine. La PNL am majore semne de intrebare, in special in ceea ce-l priveste pe senatorul Titus Pasca (...) Nu-l sustin, nu vreau sa ma huiduie lumea pe strada cu el. Timp de 4 ani de zile el nu a fost vazut sau simtit de baimareni. Cred ca un partid puternic trebuie sa aduca oameni cu capacitate de exprimare, ale caror opinii sa fie respectate", ne-a declarat edilul de Baia Mare.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Chereches Antonescu inabil, #Chereches critici conducere PNL , #primar Baia Mare