Morosanu a castigat SuperKombat Podgorica. Scandal rasist in Muntenegru

Duminica, 26 Februarie 2012, ora 08:56
6153 citiri
Morosanu a castigat SuperKombat Podgorica. Scandal rasist in Muntenegru

Catalin Morosanu a devenit, sambata seara, primul roman din istorie calificat la turneul Final 8 al SuperKombat programat in luna octombrie dupa ce a castigat piramida de patru de la World Grand Prix Podgorica. Sportivul iesean a fost, de altfel, adulat la final de cei peste 7.000 de spectatori prezenti la Moraca Arena din Capitala Muntenegrului, informeaza SuperKombat intr-un comunicat de presa.

In cel de-al doilea meci din semifinale, Morosanu l-a facut KO in repriza a doua pe Utley Meriana cu o lovitura inalta de picior, reusind de departe cea mai spectaculoasa executie a galei. In prima semifinala, Anderson Braddock Silva a castigat la decizie duelul cu rusul adoptat de Germania, Nikolaj Falin.

Sub privirile legendelor Remi Bonjaski si Branko Cikatici, prezenti in sala, in ultimul act al piramidei, elevul lui Mihai Constantin a facut un meci aproape perfect in fata mult mai titratului Anderson "Braddock" Silva. De altfel, toti cei trei arbitri-judecatori au decis victorie clara pentru roman la capatul celor trei reprize la prima sa participare intr-o piramida.

In octombrie, alaturi de alti trei sportivi care se vor califica din urmatoarele gale, Morosanu se va alatura celor patru care au obtinut biletele inca din 2011, ca urmare a faptului ca au participat la marea finala de la Frankfurt: Sergey Lascenko, Ismael Londt, Erhan Deniz si Pavel Juravliov. Acolo, vor avea loc patru meciuri, iar invingatorii se vor duela in marea finala din noiembrie. SuperKombat revine in aprilie, in capitala Austriei, Viena.

Revenire de senzatie pentru Catinas

Dupa o pauza de aproape un an si jumatate, Raul "Iron" Catinas s-a intors in circuitul SuperKombat cu o victorie in fata lui Yuksel Aydin. Turcul a fost numarat de doua ori in primele doua reprize, insa a reusit sa reziste loviturilor extrem de puternice ale luptatorului roman si sa termine meciul in picioare. In ultimul meci al galei, Ionut Atodiresei a pierdut la decizie meciul cu vlahul Sasa Jovanovic dupa un meci extrem de strans.

Rezultate complete SuperKombat World Grand Prix Podgorica:

Meci rezerve: Brian Douwes (Olanda) l-a invins prin KO tehnic in repriza a treia pe Dzevad Poturak (Bosnia-Hertegovina)

Semifinala 1: Anderson Silva (Brazilia) l-a invins la decizie unanima pe Nikolaj Falin (Germania)

Semifinala 2: Catalin Morosanu (Romania) l-a invins prin KO in repriza a doua pe Utley Meriana (Curacao)

Superfight: Raul Catinas (Romania) l-a invins la decizie unanima pe Yuksel Ayaydin (Turcia)

Superfight: Andrei Stoica (Romania) l-a invins la decizie majoritara pe Redouan Cairo (Surinam)

Superfight: Ismael Londt (Surinam) l-a invins prin KO in prima repriza pe Vladimir Toktasynov (Germania)

Superfight: Goran Radonjic (Muntenegru) l-a invins la decizie unanima pe Frank Muno (Spania)

Finala piramida: Catalin Morosanu (Romania) l-a invins la decizie unanima pe Anderson Silva (Brazilia)

Superfight: Sasa Jovanovic (Austria) l-a invins la decizie unanima pe Ionut Atodiresei (Romania)

Aproape de un scandal diplomatic

Evenimentul transmis la nivel international in peste 80 de tari a fost la un pas de a declansa un scandal diplomatic dupa ce la finalul meciului dintre Andrei Stoica si surinamezul Redouan Cairo, romanul a facut o gafa incercand sa raspunda in limba engleza.

Intervievat in direct la Eurosport, cel mai mare dintre fratii Stoica a folosit o expresie considerata rasista: "the nigger fighter". Ulterior, in fata celor 7.000 de fani din tribune, dar si a milioanelor care urmareau gala la televizor, promotorul Eduard Irimia a explicat situatia chiar alaturi de preparatorul fizic al lui Andrei, Alejandro, care este la randul sau de culoare. "Nu am nici cea mai mica problema cu oamenii de culoare. Mai mult, Benny Adegbuy, care este jumatate african, este cel mai bun prieten al meu. Am foarte multi prieteni de culoare. Nu cunosc foarte bine engleza si de aici am facut eroarea. Mi-am cerut deja scuze si o mai fac inca o data", a spus luptatorul in varsta de 24 de ani.

Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PNL și PSD în lupta pentru Primăria Capitalei, deține mai multe bunuri decât cele care apar în declarația de avere, însă acestea sunt...
#Catalin Morosanu, #SuperKombat Podgorica, #rasism in Muntenegru , #stiri Catalin Morosanu