Deputatul cu mitraliera a fost suspendat pentru sase luni din PSD

Joi, 06 Aprilie 2017, ora 14:24
4000 citiri
Deputatul cu mitraliera a fost suspendat pentru sase luni din PSD
Foto: Facebook/Catalin Marian Radulescu

Social-democratii au decis, joi, in sedinta Comitetului Executiv National (CExN) de la Sinaia, suspendarea din PSD, timp de sase luni, a deputatuui Catalin Radulescu.

Suspendarea, anuntata de televiziunile de stiri, are loc in urma afirmatiilor lansate de deputat in spatiul public, legat de participarea la Revolutie si armele pe care le detine.

Decizia era una asteptata, liderul PSD, Liviu Dragnea, anuntand inca de miercuri ca va propune "autosuspendarea" din partid a deputatului social-democrat Catalin Radulescu, in urma afirmatiilor acestuia cu privire la protestatarii din Piata Victoriei.

"Maine (vineri - n.red.) vom discuta subiectul Catalin Radulescu. A incercat sa se autosuspende, nu i-a iesit. O sa propun eu autosuspendarea lui", afirma miercuri Liviu Dragnea.

Deputatul Catalin Radulescu a anuntat, in 20 martie, ca se autosuspenda din PSD din cauza "scandalului mediatic si a presiunilor mediatice" provocate de declaratiile sale, afirmand ca a fost gresit inteles, potrivit unui comunicat de presa.

"Regret faptul ca au fost interpretate cuvintele mele in alt sens, total distorsionat si neadevarat, fiind luate fraze din subiecte diferite, dintr-un interviu de 90 de minute, si atasate in mod securistic intr-un filmulet de 2 minute.

Imi cer scuze persoanelor de buna credinta care s-au simtit lezate prin interpretarea nedreapta a cuvintelor mele; in decursul carierei mele si pana la aceasta varsta, nefiind implicat niciodata in niciun fel de act de tulburare a linistii publice", a scris deputatul.

El afirma ca este prevazut in Constitutie ca parlamentarii au drepul la opinii si declaratii politice si nu poate fi anchetat pentru acestea.

"Intrucat am o vechime de 21 de ani in PSD, nu doresc ca imaginea partidului si a presedintelui PSD sa fie prejudiciate in niciun fel, ma autosuspend pana la clarificarea aspectelor ce tin de acest scandal mediatic, pentru a dovedi buna mea credinta si faptul ca interpretarea data cuvintelor si opiniilor mele a fost denaturata, pentru a-mi decredibiliza imaginea si activitatea politica. Raman fidel principiilor, programului si conducerii PSD", spunea el atunci.

Deputatul PSD de Arges Catalin Radulescu a spus, intr-un interviu pentru "Adevarul", ca protestatarii din Piata Victoriei ar trebui infruntati cu tunuri de apa: "De ce mai stau ca prostii acolo? N-au treaba, n-au serviciu, n-au copii?".

Mai mult, el afirma ca si-a pastrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revolutie si este pregatit sa o foloseasca din nou: "Nu o sa mi-o ia nimeni in viata vietilor si o tin, ca poate vreodata, daca mai vine cineva cu vreo idee din asta sa transforme statul asta pentru care am luptat noi, sunt pregatit sa ies cu arma sa trag, imediat."

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Catalin Radulescu suspendat PSD, #deputat mitraliera suspendat PSD, #Catalin Radulescu suspendare PSD , #mitraliera