Deputatul cu mitraliera se autosuspenda din PSD: Opiniile si declaratiile unui parlamentar sunt supuse imunitatii

Luni, 20 Martie 2017, ora 15:11
5014 citiri
Deputatul cu mitraliera se autosuspenda din PSD: Opiniile si declaratiile unui parlamentar sunt supuse imunitatii
Foto: Facebook/Catalin Marian Radulescu

Deputatul PSD Catalin Radulescu a anuntat, luni, ca se autosuspenda din partid.

Parlamentarul a transmis, intr-un comunicat citat de Digi 24, ca nu vrea sa pateze imaginea partidului.

"Intrucat am o vechime de 21 de ani in PSD, nu doresc ca imaginea partidului si a presedintelui PSD sa fie prejudiciate in niciun fel, ma autosuspend pana la clarificarea aspectelor ce tin de acest scandal mediatic, pentru a dovedi buna mea credinta si faptul ca interpretarea data cuvintelor si opiniilor mele a fost denaturata, pentru a-mi decredibiliza imaginea si activitatea politica", a transmis deputatul in comunicat.

Deputatul a continuat sa spuna ca declaratiile sale au fost trunchiate si rezultatul a fost "aranjat" de jurnalisti.

"Regret faptul ca au fost interpretate cuvintele mele in alt sens, total distorsionat si neadevarat, fiind luate fraze din subiecte diferite, dintr-un interviu de 90 de minute, si atasate in mod securistic intr-un filmulet de 2 minute.

Imi cer scuze persoanelor de buna credinta care s-au simtit lezate prin interpretarea nedreapta a cuvintelor mele; in decursul carierei mele si pana la aceasta varsta, nefiind implicat niciodata in niciun fel de act de tulburare a linistii publice", a adaugat acesta.

In comunicat, deputatul a adaugat ca "asa cum prevede Constitutia Romaniei, opiniile si declaratiile politice ale unui parlamentar sunt supuse imunitatii si ca orice altfel de ancheta privind declaratiile si opiniile politice ale unui parlamentar, este ilegala si neconstitutionala, libertatea de opinie fiind un drept castigat prin Revolutia Romana din 1989".

Amintim ca deputatul PSD Catalin Radulescu a fost audiat, luni dimineata, la Parchetul General, dupa ce saptamana trecuta a declarat ca si-a pastrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revolutie si se declara pregatit sa o foloseasca din nou. Tot atunci, social-democratul a sustinut ca protestatarii ar trebui indepartati cu tunuri cu apa din Piata Victoriei.

A doua zi, el a revenit asupra declaratiilor si a mentionat ca ar pune mana pe arma doar "daca vreodata in tara asta va mai veni comunismul, stalinismul, hitlerismul sau ceva". Ulterior, a negat informatiile si i-a acuzat pe jurnalistii Adevarul ca au trunchiat interviul.

Drept urmare, jurnalistii Adevarul au publicat apoi intreaga inregistrare needitata.

Vineri, politistii din Arges au verificat armele detinute de parlamentarul PSD si i-au suspendat dreptul de a le detine.

Adevarul: Politia n-a gasit nicio mitraliera de la Revolutie acasa la deputatul Radulescu. Doar un pistol cumparat in 1999

Deputatul cu mitraliera neaga tot, dupa ce s-a cerut punerea lui sub acuzare: Mi-a placut sa imi bat joc de jurnalisti. Au fost opinii politice

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Catalin Radulescu autosuspendat PSD, #deputat mitraliera autosuspendat PSD , #mitraliera