Deputatul PSD care e gata sa iasa cu mitraliera in strada a depus plangere penala la Parchet. Si pe numele lui exista 3 sesizari

Marti, 14 Martie 2017, ora 15:16
11639 citiri
Deputatul PSD care e gata sa iasa cu mitraliera in strada a depus plangere penala la Parchet. Si pe numele lui exista 3 sesizari
Foto: Arhiva PSD

Trei persoane din judetul Arges au depus sesizari la Parchetul Curtii de Apel Pitesti dupa ce deputatul PSD Catalin Radulescu a declarat public ca ar fi in stare sa traga cu mitraliera in protestatarii din Piata Victoriei. La randul sau, deputatul a depus o plangere penala dupa ce ar fi primit mai multe amenintari cu moartea.

Sesizarile depuse de cetateni la Pitesti au fost inaintate de procurori la Parchetul instantei supreme. Potrivit procurorului Dinu Dumbrava de la Parchetul Curtii de Apel Pitesti, nu este vorba despre plangeri penale sau denunturi, ci despre simple sesizari.

La randul sau, deputatul PSD Catalin Radulescu a declarat, marti, la Parlament, ca ar fi primit 150 de amenintari cu moartea dupa interviul acordat ziarului Adevarul.

"Eu nu m-am dus sa-i injur pe niciunul, nu i-am amenintat cu moartea, am primit 150 de amenintari cu moartea pe Facebook, pentru care dimineata mi-am contactat avocatii, 150 de persoane care mi-au dat numele lor. In Codul Penal este puscarie de la 3 la 5 ani amenintarea cu moartea. Am facut plangere penala, o sa fie audiate aceste 150 de persoane", a declarat Catalin Radulescu.

Deputatul PSD a mai sustinut ca el nu a amenintat pe nimeni cu moartea si ca are arme acasa, dar nu a tras niciodata.

"Eu sunt colectionar, am niste arme, dar n-am tras in viata mea. Arma pe care eu o am acasa am cumparat-o, sunt si colectionar. Am spus si voi spune - daca vreodata in tara asta va mai veni comunismul, stalinismul, hitlerismul sau ceva, voi iesi in strada cu arma. Si cu asta am clarificat subiectul", s-a justificat el.

In ciuda acestor declaratii, Catalin Radulescu a recunoscut singur ca a tras cu arma, la Revolutie, in interviul acordat luni pentru Adevarul, in care a dezvaluit ca si-a pastrat mitraliera AKM cu care a luptat in decembrie 1989 si e gata sa traga din nou cu ea.

"Pentru ce se mai duc oamenii in Piata Victoriei acum si de ce noi nu iesim impotriva lor cu tunurile cu apa daca nu mai au motiv? Nu putem sa transformam un loc in maidan (...) Eu arma cu care am tras la Revolutie mi-am pastrat-o. Niciodata n-am vrut sa o dau, o tin acasa ca si arma de panoplie. Am certificat de colectionar, nu o sa mi-o ia nimeni in viata vietilor si o tin ca poate vreodata mai vine cineva cu vreo o idee din asta sa transforme statul asta pentru care am luptat noi.

Sunt pregatit sa ies cu arma sa trag. Imediat, imediat (...) Pot sa ies unde vreau eu. Daca ma apuca pe mine vreo nebunie, pot sa ies unde vreau eu. E dreptul meu si riscul meu si hotararea mea in momentul ala", a declarat el.

Catalin Radulescu este cunoscut pentru o serie de iesiri publice scandaloase si s-a remarcat prin jignirile la adresa jurnalistilor si a presedintelui Klaus Iohannis, dar si prin fotografiile in lenjerie intima postate pe retelele de socializare, scrie Adevarul.

Instanta suprema l-a condamnat definitiv, pe data de 5 decembrie 2016, la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare, in dosarul in care este acuzat de dare de mita si de administrarea unei firme, fapta incompatibila cu calitatea sa de parlamentar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Catalin Radulescu sesizari mitraliera protestatari , #Parchet