Deputatul "cu mitraliera" ameninta USR cu plangeri penale pentru instigare la revolta si vrea demiterea conducerii Jandarmeriei

Joi, 07 Decembrie 2017, ora 16:35
4078 citiri
Deputatul "cu mitraliera" ameninta USR cu plangeri penale pentru instigare la revolta si vrea demiterea conducerii Jandarmeriei
Foto: captura video Digi24

Deputatul PSD Catalin Radulescu sustine ca vor fi depuse plangeri penale pe numele colegilor de la USR care ar fi "instigat la revolta" miercuri, incalcand astfel Constitutia, si anunta ca va cere ministrului de Interne demiterea conducerii Jandarmeriei, care "nu si-a facut treaba" in cazul protestelor din ultimele zile.

"Ce s-a intamplat aseara e foarte grav", a declarat, joi, Catalin Radulescu la postul Digi24, referindu-se la sutele de nemultumiti care au venit miercuri seara la Parlament pentru a-si exprima dezaprobarea fata de modul in care majoritatea PSD-ALDE-UDMR modifica legea privind Statutul magistratilor.

Cunoscut ca "deputatul cu mitraliera" dupa ce s-a aratat dispus sa traga in protestatarii din Piata Victoriei, Catalin Radulescu a sustinut ca in Constitutie exista prevederi cu privire la instigarea la revolta, iar deputatii USR s-ar face vinovati de asa ceva. Social-democratul s-a referit la faptul ca deputatii USR au fost intampinati cu aplauze de protestatari, miercuri noaptea, la iesirea din Camera Deputatilor, ceea ce in opinia PSD ar dovedi ca au fost chemati.

"Probabil vom face si plangere penala impotriva membrilor USR care nu au respectat Constitutia (...) Eu o sa propun sa se faca plangere penala pentru ca membrii USR au instigat la revolta. Au incercat sa blocheze activitatea Parlamentului, au provocat membrii din Parlament cu injurii si tot felul de vorbe", a sustinut deputatul PSD.

Intrebat daca ar trebui sanctionat si colegul sau Serban Nicolae, care a folosit un limbaj suburban la adresa unei colege de la Opozitie, Catalin Radulescu a explicat: "Ce se intampla: Serban fost provocat, el nu face de obicei astfel de lucruri. Si-a cerut scuze electoratului, nu stiu daca trebuie sa ii ceara si doamnei".

Mai mult, Catalin Radulescu a sustinut ca o va "actiona penal" pe Cosette Chichirau (deputatul USR jignit de Serban Nicolae) pentru ca l-ar fi jignit pe el personal. "Colegii mi-au aratat inregistrari care arata cum dansa m-a facut porc", a sustinut Radulescu.

Pe de alta parte, intrebat daca oamenii au dreptate sa iasa in strada si sa protesteze fata de modificarea legilor Justitiei, Catalin Radulescu a dezmintit categoric, sustinand ca marea majoritate a magistratilor sustin modificarile care se fac in Parlament.

"Oamenii nu au dreptate sa iasa in strada! Ei ar trebui sa vada ca inclusiv asociatiile de magistrati sustin astfel de legi (...) Toti magistratii, marea majoritate! Poate unii procurori nu doresc sa raspunda, dar asociatiile sustin raspunderea magistratilor.

De ce trebuie sa iasa in strada cineva? Pentru ca spune USR? E o chestiune foarte grava, USR va trebui sa si-o asume. Noi le vom face plangeri penale pentru mai multe actiuni, inclusiv de incitare la revolta, pentru ca le-au spus oamenilor sa vina", a sustinut Catalin Radulescu.

Deputatul PSD s-a aratat foarte indulgent si cu colegul sau Ioan Terea, deputatul PSD care este urmarit penal pentru ca a lovit doi protestatari cu masina miercuri seara.

"Daca sar 10.000 de oameni sau 10 oameni pe masina ta, poti sa reactionez in orice fel", l-a scuzat Catalin Radulescu pe colegul sau de partid.

In context, el a sustinut ca se astepta ca "Jandarmeria sa isi faca treaba" in cazul protestelor din ultimele saptamani.

"Am constatat ca nu si-a facut treaba in multe momente. Luni voi cere schimbarea conducerii Jandarmeriei de catre doamna ministru", a anuntat Catalin Radulescu.

Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
#Catalin Radulescu USR proteste, #Catalin Radulescu plangeri penale USR , #PSD