Proiect PSD: Cine se face vinovat de conflict de interese si nu e prins in 3 ani scapa de pedeapsa

Joi, 21 Decembrie 2017, ora 12:08
5871 citiri
Proiect PSD: Cine se face vinovat de conflict de interese si nu e prins in 3 ani scapa de pedeapsa
Foto: Arhiva Hepta.ro

PSD vrea ca faptele savarsite de demnitari ce determina conflictul de interese sau starea de incompatibilitate sa se prescrie in termen de 3 ani.

Astfel, Hotnews noteaza ca initiativa legislativa este semnata de 100 de parlamentari PSD, dar ca proiectul este asumat de deputatul PSD Catalin Radulescu (deputatul "mitraliera"), condamnat definitiv la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare in decembrie 2016 pentru dare de mita si efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert, incompatibile cu functia.

In expunerea de motive, se arata ca "nu este nici moral si nici legal ca aceste fapte sa fie imprescriptibile", iar initiatorii propun ca "faptele savarsite de persoanele aflate in exercitarea demnitatilor publice sau functiilor publice ce determina existenta conflictului de interese sau a starii de incompatibilitate se prescriu in termen de 3 ani de la data savarsirii lor".

Initiativa legislativa a fost inregistrata la Camera Deputatilor pe 20 decembrie.

Initiativa lui Catalin Radulescu a mai fost semnata de 102 deputati PSD, Damian Florea (Pro Romania) si Furic Iarco (minoritati) si va intra in dezbatere la Senat, care este prima camera sesizata in acest caz.

Catalin Radulescu este deputat la al treilea mandat, iar in decembrie 2016 a fost condamnat definitiv la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare pentru dare de mita si efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert, incompatibile cu functia, aminteste News.ro.

In luna mai a acestui an, deputatul PSD Catalin Radulescu a fost pus sub acuzare pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor, in dosarul deschis de procurorii Parchetului instantei supreme dupa ce parlamentarul a declarat ca protestatarii din Piata Victoriei ar trebui alungati cu tunurile cu apa si ca are o mitraliera AKM cu care a luptat la Revolutie pe care este pregatit sa o foloseasca din nou.

Citeste si despre alta initiativa PSD, care a depus un proiect prin care vrea sa-l elimine pe presedinte din procedura de numire a sefilor parchetelor si ICCJ

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#PSD prescriere conflict interese, #PSD prescriere incompatbilitate , #PSD