Catalin Ivan: Dragnea si Ponta ne indeparteaza de Europa

Sambata, 21 Martie 2015, ora 08:19
2570 citiri
Catalin Ivan: Dragnea si Ponta ne indeparteaza de Europa

Europarlamentarul Catalin Ivan a facut vineri seara un sir de acuzatii si atacuri la adresa conducerii PSD, afirmand ca "Victor Ponta si Liviu Dragnea ne indeparteaza de Europa, prin ceea ce se intampla in partid".

Mai mult, acesta prevede "infrangeri usturatoare" pentru PSD in 2016, dupa care va sta in opozitie pentru urmatorii patru ani daca nu se schimba conducerea.

Catalin Ivan il da in judecata pe Victor Ponta

"Victor Ponta isi traieste momentul Waterloo. Anul acesta, se fac 200 de ani de la batalia de la Waterloo. E o coincidenta. Victor Ponta duce tot partidul intr-o batalie personala, despre care el crede ca ii va salva cariera politica. Numai ca ne condamna pe toti la o infrangere si mai usturatoare. In 2016, avem o batalie foarte grea, cu actualul mod de a face politica, care a esuat pe 16 noiembrie, fara sa vii cu lideri noi, cu un mesaj nou, nu ai nicio sansa.

PSD, cu actuala conducere, cu cei doi tinandu-se de scaun, nu are nicio sansa in 2016. Victor Ponta si Liviu Dragnea ne indeparteaza de Europa, prin ceea ce se intampla in partid, si ne condamna, in 2016, la doua infrangeri usturatoare si la patru ani de opozitie", a declarat Catalin Ivan, la Realitatea Tv.

Rafuiala lui Catalin Ivan cu PSD: De ce nu se da dus din partid si ce ar avea Dragnea de invatat de la Valcov

Referitor la situatia sa in PSD, europarlamentarul spune ca Ponta si Dragnea nici macar "nu s-au obosit sa mascheze" abuzurile.

"Nu sunt o victima. Dupa atatia ani de munca in partid, ii stiu foate bine si pe Liviu Dragnea si Victor Ponta. Cele zece abuzuri la care am fost supus, in trei luni de zile, nu m-au surprins. Le stiu modul de lucru, dar m-au surprins ca nu s-au obosit sa mascheze, sa o faca mai delicat. Ma asteptam. E o lupta pe care o duc in partid, nu in pozitia de victima", a adaugat Catalin Ivan.

Pe de alta parte, Catalin Ivan a criticat faptul ca, in interiorul PSD, "nu exista un mecanism de consultare cu ceilalti membri de partid" si ca "pur si simplu se executa" ceea ce decide la centru.

"Domnul Liviu Dragnea este foarte miscat si atasat de valorile democratice, in fata partidului, cand vorbeste despre descentralizare. Are o declaratie despre boala puterii, la Bucuresti, in prezent, impotriva descentralizarii. Adica, din punct de vedere administrativ, se incearca strangerea puterii la Bucuresti.

Pai, ce critica Liviu Dragnea, administrativ, se intampla in partid. Deciziile importante sunt discutate la centru, intre cativa, iar toti ceilalti se supun. Nu exista un mecanism de consultare cu ceilalti membri de partid. Pur si simplu se executa", a mai spus europarlamentarul Catalin Ivan.

In viziunea europarlamentarului, "PSD trebuie sa treaca intr-o alta faza de dezvoltare".

"Eu am spus, dupa 16 noiembrie, ca si Liviu Dragnea si Victor Ponta trebuiau sa isi dea demisia, atunci cand se intampla in toata Europa de vest. Se pune mandatul pe masa, dupa pierderea alegerilor. La viitorul Congres PSD, se vor lua decizii foarte importante pentru partid. Il amana pentru ca sunt lideri carora le e frica sa se intalneasca cu membrii de partid.

Cred ca trebuie sa se propuna masuri curajoase pentru a deschide acest partid. Voi propune partidului ca, in noul statut, pe care il vom vota, presedintele partidului sa fie ales de catre toti membrii de partid, nu delegati, nu conferinta, ca in Franta. Presedintele trebuie sa aiba legitimitate", a declarat Catalin Ivan.

Conflictul dintre Ivan si conducerea PSD a pornit dupa ce europarlamentarul a fost acuzat in decembrie 2014 ca si-a jignit doua colege de partid, respectiv pe Gabriela Vranceanu Firea si pe Viorica Dancila. Apoi, intre el si Liviu Dragnea s-a iscat o disputa, dupa ce europarlamentarul a criticat public proiectul de reformare si modernizare ale partidului.

Rafuiala din PSD continua: Ivan contesta o decizie "ilegala si nedemocrata" a conducerii

Pe 30 ianuarie, Ivan a fost inlocuit de la conducerea organizatiei sectorului 1 cu Dan Tudorache.

Pe 10 martie, conducerea PSD sector 1 Bucuresti a decis suspendarea din partid, pentru 12 luni, a europarlamentarului, acesta sustinand ca decizia nu este statutara avand in vedere ca el este acum membru al PSD in comuna ieseana Dobrovat. Ivan a spus nu va parasi PSD, dar ca se incearca sa i se puna piedici catre candidatura sa la presedintia partidului de la viitorul congres.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Catalin Ivan atac Ponta Dragnea, #Catalin Ivan Ponta esec alegeri 2016 , #PSD