Catalin Ivan: Funeriu voia sa vada cat mai multi copii picati la Evaluarea Nationala

Duminica, 30 Iunie 2013, ora 19:42
2386 citiri
Catalin Ivan: Funeriu voia sa vada cat mai multi copii picati la Evaluarea Nationala
Foto: Facebook/Catalin Ivan

Catalin Ivan, purtatorul de cuvant al PSD, considera ca fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, da dovada de "rea-credinta fara limite si dorinta de a manipula opinia publica", cand sugereaza ca subiectele de la Evaluarea Nationala 2013 ar fi fost facute in mod intentionat mai usoare decat in alti ani.

Funeriu, despre Evaluarea Nationala: Subiecte mai usoare doar prin comanda politica

"Domnul Funeriu da dovada de rea-credinta fara limite si dorinta de a manipula opinia publica, fara a avea niciun fel de rusine pentru ceea ce face. Pur si simplu fostul ministru al Educatiei pare furios ca nu sunt mai multi copii picati la acest Examen.

Ma intreb daca in perioada de mandat a domnului Funeriu nu se cerea cumva intentionat sa fie facute subiecte foarte grele, pentru a pica cat mai multi elevi, asa cum s-a intamplat la examenele de Bacalaureat", precizeaza Catalin Ivan, intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Anul acesta a fost un examen corect, cu reguli stricte. S-a pastrat un standard ridicat al rigorii, al seriozitatii si al responsabilitatii, standard specific unui astfel de examen.

Examenele s-au desfasurat in sali supravegheate video pentru al doilea an consecutiv si asa se va intampla si de acum inainte. Am demonstrat ca atunci cand lucrurile sunt pregatite din timp, cu atentie, putem repara si evita toate greselile facute in trecut. Felicit ministerul Educatiei pentru organizarea Examenelor Nationale", a incheiat purtatorul de cuvant al PSD.

Funeriu, despre notele la Evaluarea Nationala: Este frauda institutionalizata, daca subiectele au fost facute ca rezultatele sa dea bine

Fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, afirma ca notele foarte mari de la Evaluarea Nationala 2013 au aparut pe fondul conceperii unor subiecte mai usoare in comparatie cu anii trecuti, lucru care s-ar fi facut prin comanda politica.

"Anul asta, procentul copiilor care au note peste 5 este cu 11% mai mare ca anul trecut. Este ciudat numarul copiilor care au luat note intre 9 si 10. Evaluarea nationala nu este doar un examen, este un concurs care trebuie sa stabileasca iearahii. (...)

Daca subiectele au fost manipulate pentru a fi mai usoare, pentru a avea procentaje care dau bine la public, e o problema. La minister expertii sunt foarte buni si onesti. Daca subiectele au fost artificial mai usoare, nu se putea face decat prin comanda politica", a precizat Daniel Funeriu, duminica, la o emisiune televizata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Catalin Ivan Funeriu Evaluare Nationala, #Funeriu rezultate examene, #Funeriu subiecte Evaluare Nationala , #PSD