Catalin Ivan nu-si gaseste loc nici la PSD Dobrovat - Filiala Iasi i-a respins transferul

Sambata, 14 Martie 2015, ora 19:34
2830 citiri
Catalin Ivan nu-si gaseste loc nici la PSD Dobrovat - Filiala Iasi i-a respins transferul
Foto: site oficial Catalin Ivan

Biroul Permanent Judetean (BPJ) al PSD Iasi a invalidat transferul europarlamentarului Catalin Ivan de la PSD sector 1 la organizatia PSD din comuna ieseana Dobrovat, surse din conducerea filialei iesene precizand ca situatia lui Ivan va fi discutata, luni, in Biroul Permanent National.

Membrii BPJ al PSD Iasi au invalidat, sambata, transferul europarlamentarului Catalin Ivan de la PSD sector 1 la organizatia din comuna Dobrovat, judetul Iasi, a partidului, pe motiv ca nu s-ar fi respectat prevederile inscrise in statutul PSD.

Potrivit unor surse din conducerea PSD Iasi, Catalin Ivan ar fi trebuit sa trimita la filiala judeteana din Iasi a PSD o cerere de transfer, lucru care, potrivit reprezentantilor PSD Iasi, nu s-a fi intamplat.

"Catalin Ivan s-a dus la prietenul sau Catalin Martinus, seful de la Dobrovat, dar si primar al comunei si i-a spus 'Vin la tine'. Trebuia sa ne anunte si pe noi la judet, ca nu e un membru oarecare", a declarat un reprezentant al conducerii PSD Iasi.

Potrivit acelorasi surse, BPJ al PSD Iasi va instiinta Biroul Permanent National al partidului despre decizia luata, iar conducerea partidului se va pronunta, luni, asupra modului in care s-a facut transferul lui Catalin Ivan de la sectorul 1 la PSD Dobrovat.

"Noi, cei din PSD Iasi, suntem prinsi in acest scandal fara voia noastra", a precizat un alt membru din conducerea PSD Iasi.

In replica, europarlamentarul PSD Catalin Ivan a afirmat ca "este pentru prima data in istoria PSD cand o organizatie judeteana discuta un transfer al unui membru si nu este de acord".

Catalin Ivan a precizat ca va oferi detalii suplimentare in acest caz duminica, in cadrul unei conferinte de presa pe care o va sustine la Dobrovat, alaturi de seful PSD din localitate, Catalin Martinus, totodata edil al comunei.

Vineri seara, presedintele PSD Iasi, Gheorghe Nichita, a declarat ca transferul europarlamentarului Catalin Ivan de la PSD sector 1 la filiala social-democrata din comuna ieseana Dobrovat s-a facut "incorect" si ca situatia va fi discutata in prima sedinta a Biroului Permanent Judetean al PSD Iasi.

Nichita a apreciat ca atat Catalin Ivan, cat si liderul PSD Dobrovat, Catalin Marinus, edil al comunei, au gresit in acest caz.

Catalin Ivan a fost suspendat in aceasta saptamana, pentru 12 luni, din PSD sector 1, el sustinand ca decizia este nestatutara, intrucat intre timp a devenit membru al PSD Dobrovat din judetul Iasi.

Continua rafuiala in PSD. Ivan, suspendat de la Sectorul 1: Ma voi lupta cu ei

Protest la PSD - Zeci de oameni il sustin pe Catalin Ivan: "Jos dictatura!"

Ivan a precizat ca nu va parasi PSD, dar ca se incearca pe toate caile sa i se bareze drumul catre candidatura sa la presedintia partidului la viitorul congres.

Rafuiala dintre Ivan si PSD continua: Sunt hartuit. Nu vor sa ma lase sa candidez la sefia partidului

Secretarul general adjunct al PSD Codrin Stefanescu a precizat, joi, ca se asteapta din partea organizatiei PSD Iasi confirmarea ca a fost primit Catalin Ivan in aceasta filiala, in caz contrar suspendarea acestuia din partid pe un an ramane valabila.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Catalin Ivan transfer PSD Dobrovat, #PSD Iasi Catalin Ivan suspendat , #PSD