Ivan: Atitudinea PNL fata de PC este puerila, guvernarea nu sta in orgoliile domnului Antonescu

Joi, 13 Februarie 2014, ora 13:34
2181 citiri
Ivan: Atitudinea PNL fata de PC este puerila, guvernarea nu sta in orgoliile domnului Antonescu
Foto: romania-insider.ro

Atitudinea liberalilor care afirma ca PSD va trebui sa aleaga intre PC si PNL, atata vreme cat formatiunea condusa de Crin Antonescu nu accepta varianta unui vicepremier conservator, este puerila in opinia purtatorului de cuvant al PSD, Catalin Ivan.

Acesta a declarat joi ca i se pare ciudat faptul ca liderul conservatorilor, Daniel Constantin, a devenit "indezirabil" pentru liberali.

"Este o atitudine surprinzator de neserioasa, de puerila, pentru ca PC-ul a fost foarte dezirabil pentru PNL pana de curand. Erau in ACD, lucrau impreuna, era acea Alianta de Centru Dreapta. E foarte ciudat cum, in foarte scurt timp, PC-ul si Daniel Constantin au devenit indezirabili pentru Crin Antonescu.

Nu cred ca existenta Uniunii Social Liberale poate sa tina de niste mofturi copilaresti. Guvernarea nu sta in orgoliile domnul Antonescu sau in orgoliile noastre. Cred ca sunt proiecte importante pe care ni le-am asumat impreuna. Exista o responsabilitate politica a celor care au infiintat USL-ul, de a guverna bine aceasta tara pana in 2016", a afirmat Ivan.

Daniel Constantin ii raspunde lui Antonescu: Promoveaza o politica a jignirilor si a scandalului

Liderul PSD a adaugat ca liberalii ar trebui sa renunte la orgoliu si sa accepte faptul ca, intr-o uniune, trebuie avute in vedere opiniile tuturor partilor implicate, social-democratii dorind ajungerea la un consens.

"Din punctul nostru de vedere, categoric, fara niciun fel de rezerve se poate ajunge la un consens. Am spus ca domnul Iohannis ar putea fi un castig pentru Guvern. Suntem de acord si cu ceilalti ministri. Nu noi, primul ministru a fost de acord, ca pana la urma este echipa pe care domnia sa o conduce.

Numai ca sunt si alte lucruri care trebuie rezolvate si liberalii trebuie sa renunte la orgoliul acesta si sa accepte ca doleante sau nemultumiri pot fi din toate partile si ca atunci cand esti intr-o uniune trebuie sa accepti si punctul de vedere al celorlalti", a mai spus social-democratul.

Catalin Ivan a tinut sa precizeze ca, la ora actuala, este necesara reorganizarea Cabinetului astfel incat activitatea in domeniile Interne, Finante si Sanatate sa fie coerenta.

Antonescu ironizeaza PC: Daniele, stai pe scaun langa noi, ne facem ca va credem ca sunteti partid

"Ce este cert in acest moment este ca nu avem ministri in zone de competenta foarte importante. Suntem in an electoral, avem alegeri foarte curand pentru Parlamentul European, iar la Ministerul de Interne nu avem ministru. Avem reforme incepute, care trebuie implementate, si nu stim, in acest moment, cine se ocupa de ele. Domnul Busoi sau domnul Nicolaescu? Cine este la Finante, iarasi un domeniu cheie pentru orice tara?", a mai spus Ivan.

Potrivit acestuia, in situatia in care negocierile sunt blocate "fara un motiv foarte serios", romanii sunt cei care vor avea de suferit.

"Cu cat lungim mai mult aceasta criza, fara sa avem un motiv foarte serios sa blocam negocierile si sa refuzam sa ajungem la un consens, cu atat mai rau pentru tara, nu pentru noi, ca oameni politici. Tara are nevoie de oameni pusi in functiile respective - la Ministerul Afacerilor Interne, la Finante, la Sanatate.

Nu putem sa stam cu provizorate pana incheiem negocierile. Dupa aia discutam si de cati vicepremieri, si ce structura, ce atributii. Daca mergem in fata Parlamentului, mergem cu un pachet intreg de masuri, nu doar cu doleantele colegilor din PNL. Sunt mai multe lucruri care trebuie rearanjate, fixate, care nu au mers in perioada de guvernare de pana acum si le putem rezolva acum", a conchis acesta.

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca PSD va trebui sa aleaga intre PC si PNL, adica liberalii nu accepta un vicepremier conservator. Klaus Iohannis a precizat ca nu s-a discutat despre iesirea de la guvernare a liberalilor.

Premierul Victor Ponta a declarat marti ca a propus in USL o formula cu patru vicepremieri de la PNL, PSD, UNPR si PC, precizand ca nu s-a ajuns la un consens asupra acesteia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Catalin Ivan PNL PC Antonescu, #Ivan atitudine puerila PNL PC, #Ivan guvernare orgolii Antonescu , #PSD