Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

PSD: Basescu e nervos ca gazoductul Iasi-Ungheni nu-i legat de numele sau si vrea sa puna piedici

Vineri, 20 Septembrie 2013, ora 16:57
2561 citiri
PSD: Basescu e nervos ca gazoductul Iasi-Ungheni nu-i legat de numele sau si vrea sa puna piedici
Foto: rfi.ro

Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, sustine ca presedintele Traian Basescu este "nervos" pentru ca proiectul gazoductului Iasi-Ungheni nu este legat de numele sau si incearca, din acest motiv, sa puna piedici.

Ivan scrie, intr-un comunicat de presa, ca "Executivul USL a sprijinit cu proiecte concrete Republica Moldova, spre deosebire de guvernele PDL si de presedintele Traian Basescu".

"Spre deosebire de Traian Basescu, cel care se pricepe doar la declaratii frumoase despre relatia cu Republica Moldova, Guvernul USL i-a sprijinit pe vecinii nostri cu lucruri concrete.

Demararea lucrarilor la gazoductul Iasi-Ungheni este un pas foarte important catre independenta energetica a Republicii Moldova, un pas pe care noi l-am facut, deblocand proiectul. Probabil ca Traian Basescu este nervos pentru faptul ca acest proiect major nu este legat de numele sau si ca USL a facut mult mai mult pentru Republica Moldova decat fostele guverne PDL. De aceea incearca sa puna piedici", sustine Ivan.

Ponta, atac la Basescu: Gazoductul Iasi-Ungheni, dovada ca trecem de la vorbe la fapte

El adauga ca de cand USL a venit la guvernare, sprijinul pentru Republica Moldova a devenit o prioritate constanta pentru Romania.

"Facem transfer de expertiza pentru pregatirea statului vecin in dialogul cu Uniunea Europeana; oferim 5500 de burse de studiu pentru anul scolar 2013-2014; lucram la dezvoltarea unui mecanism de tip SMURD in Republica Moldova; indemnam companiile din Romania si populatia sa cumpere produse moldovenesti, in contextul embargoului rusesc. Sunt doar cateva directii semnificative pe care USL le urmeaza pentru sprijinirea vecinilor nostri, fata de care atitudinea Romaniei s-a schimbat: acum avem fapte, nu vorbe!", sustine purtatorul de cuvant al PSD.

Presedintele Traian Basescu a spus, vineri, ca "poti face spectacol" cu mineri la Rosia Montana, dar nu si pe santierul gazoductului Iasi-Ungheni, si ca ii pare rau ca "Ponta si Leanca au fost la un spectacol public", referindu-se la prezenta acestora la ceremonia de inaugurare a gazoductului.

Basescu, la gazoductul Iasi - Ungheni: Poti sa faci spectacol la Rosia Montana, aici nu avem voie sa mintim

Presedintele a facut aceste declaratii pe santierul gazoductului din localitatea ieseana Rediu, unde a spus ca "poti face spectacol" cu mineri la Rosia Montana, dar nu si pe santierul gazoductului Iasi-Ungheni: "Poti sa faci spectacol de sunet si lumini la Rosia Montana, sa bagi niste mineri in galerie si sa-i scoti".

El a mai spus ca ii pare rau ca Victor Ponta si Iurie Leanca au luat parte la un spectacol public atunci cand au participat la inaugurarea lucrarilor gazoductului.

Presedintele a mai spus, pe santierul gazoductului Iasi - Ungheni, unde nu a gasit niciun muncitor, ca lucrarile nu pot fi gata in decembrie, ci poate in februarie, adaugand ca cei de la UE stiu ce se intampla pe acest santier si nu pot fi mintiti ca se termina in decembrie.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Traian Basescu PSD gazoduct, #Basescu PSD Iasi Ungheni, #gazoduct Iasi Ungheni , #PSD