Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

PSD: Dorinta liberalilor de a fuziona cu PDL tradeaza planul lui Antonescu

Sambata, 29 Martie 2014, ora 16:25
3126 citiri
PSD: Dorinta liberalilor de a fuziona cu PDL tradeaza planul lui Antonescu
Foto: Arhiva

Catalin Ivan, purtatorul de cuvant al PSD, ii cere lui Crin Antonescu sa spuna daca PNL isi doreste o alianta cu PDL si abandoneaza total proiectul din decembrie 2012, Uniunea Social Liberala.

Intr-un comunicat remis presei sambata, Catalin Ivan mai spune ca "este de-a dreptul uimitor ca PNL a abandonat atat de usor angajamentul luat in fata romanilor, anuntand dorinta unei asocieri cu PDL".

"Pe zi ce trece, pare ca prinde tot mai mult contur planul lui Crin Antonescu, inceput cu ruperea USL in urma cu o luna. Apropierea PNL de Traian Basescu si PDL este tot mai evidenta, ultima dovada fiind chiar o invitatie deschisa lansata de senatorul liberal Teodor Atanasiu catre PDL, de a fuziona cu PNL. Iar unele reactii pozitive dinspre democrat-liberali arata ca se doreste, de fapt, intoarcerea in trecut, la Alianta DA", comenteaza purtatorul de cuvant al PSD.

PDL ar trebui sa fuzioneze cu PNL - Iata cui i-a venit ideea

Blaga vrea unificarea PDL cu PNL dupa prezidentiale. Ce crede despre candidatura lui Udrea

Catalin Ivan mai arata ca, desi presedintele Traian Basescu "cocheteaza" acum cu alta formatiune, Partidul Miscarea Populara, asta "nu spala PDL de pacatele trecutului", pe care PSD si PNL le-au condamnat cand erau in Opozitie.

"Este de-a dreptul uimitor ca PNL a abandonat atat de usor angajamentul luat in fata romanilor, anuntand dorinta unei asocieri cu PDL - lucru interzis, pana mai ieri, de protocolul USL.

Domnul Crin Antonescu trebuie sa spuna daca alianta cu PDL este pozitia finala a PNL si daca, intr-adevar, angajamentul din decembrie 2012 a fost total abandonat!", cere purtatorul de cuvant al PSD.

In urma cu zece zile, Vasile Blaga a declarat intr-o emisiune de televiziune ca unificarea PDL si PNL este "posibila si necesara" dupa alegerile prezidentiale.

"Marea unificare va fi PDL plus PNL. Am mare incredere in colegii mei tineri, care vor conduce partidul in 2017 si discut cu ei. La fel gandesc si foarte multi din PNL", a spus Blaga.

De asemenea, senatorul PNL Teodor Atanasiu a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca spera ca dupa europarlamentare democrat-liberalii sa inteleaga ca trebuie sa fuzioneze cu Partidul National Liberal pentru a putea construi un proiect de dreapta puternic.

C.B.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Catalin Ivan plan Antonescu, #Catalin Ivan fuziune PDL PNL , #PSD