Catalin Ivan, PSD: Nu trebuia sa intram in criza, nu suntem in zona euro - TV Ziare.com

Vineri, 08 Aprilie 2011, ora 16:44
2026 citiri
Catalin Ivan, PSD: Nu trebuia sa intram in criza, nu suntem in zona euro - TV Ziare.com
Foto:Ziare.com

Europarlamentarul PSD Catalin Ivan a declarat la TV Ziare.com ca Romania ar fi trebuit sa evite criza economica, in conditiile in care nu e in zona euro si astfel nu are restrictii fiscale ce ar fi impiedicat-o sa ia masuri de prevenire.

"Nu aveam de ce sa intram in criza economica atat timp cat nu suntem in zona euro si nu avem o anumita lipsa de flexibilitate in ceea ce priveste restrictiile fiscale", a spus Catalin Ivan la TV Ziare.com

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu Catalin Ivan, europarlamentar PSD

In aceeasi emisiune, eurodeputatul PSD a acuzat dur modul in care Guvernul Romaniei incearca sa atraga fonduri europene, considerand ca o face dezastruos, iar Executivul nu raporteaza corect situatia catre autoritatile Uniunii Europene.

"Deocamdata ne mintim pe noi si ii mintim pe cei de la nivelul Comisiei Europene ca suntem un model de atragere a fondurilor europene. (...) Fondurile europene ajung in buzunarele celor de la PD-L. Romanii platesc de doua ori minciuna si frauda, statul va da inapoi banii furati din buzunarul nostru", a declarat Catalin Ivan, cel care aceasta saptamana a propus ca ministrii de resort sa-si puna semnatura pe acordarea de fonduri europene.

"Fals sunt raportate neregulile si fraudele. Guvernul incearca sa creeze impresia ca Romania e un model de atragere a fondurilor europene (...) E catastrofala rata - doar 3%", a mai spus Ivan.

Coruptie si clientelism

In opinia sa, Guvernul roman foloseste banii, chiar si cei europeni, pentru clientela PD-L, dand numele lui Gheorghe Falca, Elena Udrea sau Gheorghe Flutur si vorbind de o "mafie a PD-L".

"Acest guvern se ocupa de exterminarea populatiei, nu din rea vointa, ci din incompetenta", a declarat Ivan la TV Ziare.com.

"Guvernul e incalecat de clientela politica. Are cea mai mare rata de fraudare a fondurilor europene", a mai spus acesta.

Deputatul european mai crede ca acest Guvern ne-a facut o imagine foarte proasta pe plan international, atat la nivelul sefilor de stat cat si la cel al Parlamentului European.

"Se aude la Bruxelles ca nu avem capacitatea sa atragem fonduri europene. Un europarlamentar german a propus crearea unei comisii de atragere a fondurilor pentru Romania fiindca noi nu suntem in stare. Mi s-a parut umilitor (...) In primul rand, uitati-va cum e primit Traian Basescu la nivel european cand se inalneste cu ceilalti sefi de state. Suntem izolati, performanta Romaniei la nivel european e vazuta foarte prost. Guvernul actual in niciun caz nu e un guvern respectat", a acuzat Ivan.

In viziunea eurodeputatului PSD, Romania are probleme mai ales in justitie, dar lucrurile se vor schimba doar din 2012, cand va veni la putere Uniunea Social Liberala.

"Cat PD-L se afla la guvernare, judecatorii si procurorii trimit la PD-L probe din dosar. Doamna Monica Macovei are apetit european lupta impotriva coruptiei, dar cand vine acasa tace (...) In 2012, cu un nou guvern, vom reusi sa schimbam lucrurile", crede Catalin Ivan.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Catalin Ivan fonduri europene, #Ivan PSD fonduri Romania , #stiri Catalin Sorin Ivan