Catalin Voicu, Florin Costiniu, Casuneanu si Locic, trimisi in judecata

Vineri, 21 Mai 2010, ora 12:54
3871 citiri
Catalin Voicu, Florin Costiniu, Casuneanu si Locic, trimisi in judecata
Foto: Arhiva

Senatorul PSD Catalin Voicu, judecatorul Florin Costiniu si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic au fost trimisi in judecata, vineri, de procurorii DNA.

Catalin Voicu este acuzat de trafic de influenta in forma continuata si fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata, se arata intr-un comunicat al DNA.

Florin Costiniu, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie si fost presedinte al Sectiei civile si de proprietate intelectuala din cadrul ICCJ, a fost trimis in judecata pentru infractiunea de complicitate la trafic de influenta.

Costel Casuneanu, asociat la SC PA&CO International SRL Bacau, este acuzat de cumparare de influenta, in forma continuata, in timp ce Marius Locic, administrator al S.C. Locic Imobiliare S.R.L, este acuzat de cumparare de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii in legatura cu fapte de coruptie, toate in forma continuata.

In plus, in comunicatul DNA se mai precizeaza ca "prin acelasi rechizitoriu, procurorii au dispus disjungerea cauzei si continuarea actelor de urmarire penala cu privire la inculpatul Catalin Voicu, pentru infractiunea de trafic de influenta, cu privire la invinuitul Jipa Cristian, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia Penala pentru complicitate la infractiunea de trafic de influenta si cu privire la invinuitul Mazare Alexandru, senator in Parlamentul Romaniei, pentru infractiunea de cumparare de influenta".

Senatorul PSD Catalin Voicu se afla in stare de arest preventiv, in timp ce asupra averilor celor doi oameni de afaceri implicati in acest dosar s-au instituit inscriptii ipotecare sau popriri pe diverse sume de bani.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Plangerea senatorului Catalin Voicu impotriva procurorului, judecata marti

In rezolutiile de incepere a urmaririi penale si in ordonanta de punere in miscare a actiunii penale, procurorii DNA au retinut ca, in perioada iulie-septembrie 2009, Catalin Voicu, prevalandu-se de prerogativele ce deriva din calitatea sa de senator, ar fi primit de la un om de afaceri, in doua transe, sumele de 250.000 lei (echivalentul a 60.000 euro) si 200.000 euro, in schimbul interventiei pe langa magistrati din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in vederea adoptarii unei solutii favorabile societatii comerciale la care omul de afaceri era asociat.

In luna august 2009, Catalin Voicu ar fi pretins si primit de la un alt om de afaceri suma de 119.000 lei in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti pentru a-i determina sa propuna o solutie favorabila intr-un dosar in care acesta era cercetat pentru fapte de natura penala.

DNA sustine ca senatorul Catalin Voicu ar fi pretins unei persoane foloase patrimoniale constand in facilitarea obtinerii pentru firme aflate in sfera sa de interes a unor contracte de achizitii publice la autoritati contractante din judetul Constanta.

Pe 10 decembrie 2009, fata de senatorul Catalin Voicu s-a dispus urmarirea penala, iar la data de 11 decembrie 2009 s-a pus in miscare actiunea penala sub aspectul savarsirii a doua infractiuni de trafic de influenta.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) va efectua, pe 25 mai, verificarea legalitatii masurii arestarii preventive pentru senatorul Catalin Voicu, inainte ca procesul acestuia sa inceapa pe fond, anunta Agerpres.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Catalin Voicu judecata, #Costel Casuneanu judecata, #Florin Costiniu judecata , #arestare
Comentarii
Poza Roninul
Roninul
rank 2
SI RESTUL COLEDZILOR ?
Poza tudor65
tudor65
rank 5
Catalin Voicu este o capusa ,unde sunt DULAI tranzitiei?