Catalin Voicu ramane in arest inca 30 de zile

Vineri, 23 Aprilie 2010, ora 19:23
764 citiri
Catalin Voicu ramane in arest inca 30 de zile
Foto: antena 3

Magistratii Inaltei Curte de Casatie si Justitie a decis, vineri, sa prelungeasca mandatul de arestare pentru Catalin Voicu cu 30 de zile, insa decizia nu este definitiva.

Actualul mandat de arestare a senatorului Voicu expira in 28 aprilie.

Ioan Cazacu, avocatul senatorului Voicu, a declarat, la iesirea din sala de judecata, ca, din punctul sau de vedere atat el, cat si judecatorii care se ocupa de dosar ar trebui sa aiba certificat ORNISS.

Cazacu s-a declarat nemultumit si de faptul ca nu a avut acces la dosar, ci doar la propunerea de prelungire a arestarii, iar timpul de studiere a fost insuficient, arata NewsIn.

Catalin Voicu este in arest din 30 martie, cand Sectia Penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a emis un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele sau. In aceeasi seara, dupa ce s-a prezentat la arestul Politiei Capitalei, senatorul Catalin Voicu a fost transferat la Spitalul Penitenciar Jilava, acuzand probleme de sanatate. Pe 2 aprilie, Completul de 9 Judecatori al instantei a judecat recursul senatorului, care insa a fost respins.

Pe de alta parte, pe 12 aprilie, ICCJ a judecat o cerere de eliberare sub control judiciar a senatorului, insa si aceasta a fost respinsa. Ulterior, pe 16 aprilie, Completul de 9 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a respins recursul formulat de Voicu, astfel ca senatorul a ramas in arest.

Totodata, in aceeasi zi, Voicu a fost mutat inapoi in arestul Politiei Capitalei, de la Spitalul Penitenciar Jilava, avand in vedere ca starea sa de sanatate s-a ameliorat.

Pe 9 aprilie, ICCJ i-a arestat preventiv pe judecatorul Florin Costiniu si pe oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, in dosarul de coruptie al senatorului Voicu. Cei trei au petrecut in arest doar trei zile, pana pe 12 aprilie, cand Completul de 9 le-a admis recursurile si a decis sa fie pusi in libertate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Voicu ramane in arest, #Catalin Voicu arestat, #Voicu arest 30 zile , #arestare