Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

DNA: Voicu a incercat sa preconstituie probe pentru apararea sa

Luni, 29 Martie 2010, ora 16:55
2237 citiri
DNA: Voicu a incercat sa preconstituie probe pentru apararea sa
Foto:Arhiva

Catalin Voicu ar fi incercat sa preconstituie probe pentru apararea sa, purtand o discutie dinainte stabilita cu finul sau, ca sa arate ca banii de la Casuneanu erau imprumut pentru acesta, sustin procurorii DNA in referatul trimis la Parlament, privind avizul de arestare preventiva a senatorului.

Conform documentului mentionat, in 11 decembrie Catalin Voicu le-a declarat procurorilor ca a beneficiat de un singur imprumut de la omul de afaceri Casuneanu, si anume 200.000 de euro, bani pe care i-ar fi folosit pentru a-l ajuta pe finul sau, Dan Florea Radu.

Senatorul Voicu a mai spus ca finul sau executase reparatii la un campus universitar din Targu-Jiu, iar beneficiarul, Ministerul Invatamantului, nu-i achitase contravaloarea lucrarilor. In consecinta, avea nevoie de bani pana ii primea de la minister.

In acelasi document se arata ca, in ziua urmatoare audierii lui Voicu la DNA, senatorul i-a cerut finului sau, prin intermediul altei persoane, sa vina urgent la Bucuresti.

Ulterior, sustin procurorii, in 21 decembrie, cand Catalin Voicu a vazut in instanta ca ii sunt interceptate convorbirile telefonice, ar fi incercat sa preconstituie probe, printr-o discutie la telefon cu finul sau, care sa confirme declaratia data de senator la DNA in 11 decembrie.

"La data de 21 decembrie 2009, cu ocazia judecarii de catre ICCJ a plangerii impotriva ordonantei prin care s-a dispus masura obligarii de a nu parasi localitatea, inculpatul Catalin Voicu, avand acces la probele administrate in cauza si afland ca ii sunt interceptate convorbirile telefonice, a incercat sa preconstituie probe in sensul celor declarate la 11 decembrie 2009. Astfel, l-a contactat telefonic pe Florea Radu Dan si, in baza unei intelegeri prealabile, au purtat un dialog in cursul caruia au incercat sa acrediteze ideea ca acesta din urma a primit cu titlu de imprumut o suma de bani de la inculpatul Catalin Voicu, pe care senatorul ar fi imprumutat-o de la invinuitul Costel Casuneanu, cu termen de restituire pana la sfarsitul lui 2009. Prin actiunile intreprinse, inculpatul a incercat sa zadarniceasca in mod direct aflarea adevarului in cauza", se arata in documentul mentionat.

"Catalin Voicu: Unde esti, domnu' fin?

Radu Dan Florea: Sa traiti! Acu iesii de la spital. Am avut un puseu de tensiune si statui la perfuzii. Imi cer scuze ca nu avusei telefonul.

Catalin Voicu: Mai omule...

Radu Dan Florea: Am zis ca mor...

....

Catalin Voicu: Da' unde esti? Cand ne vedem?

Radu Dan Florea: Asta seara sau maine cel tarziu.

Catalin Voicu: Mai omule...mai omule, trebuie neaparat sa ii dai banii omului ala inapoi. E vorba de domnul Casuneanu.

Radu Dan Florea: Da.

Catalin Voicu: Si asa am o mie de probleme, intelegi, de la chestia asta.

Radu Dan Florea: Oricum pana la sfarsitul anului e rezolvata.

Catalin Voicu: Pai eu asa i-am promis, ca-i dam pana la sfarsitul anului, domne!

Radu Dan Florea: O rezolvam pana la sfarsitul anului.

Catalin Voicu: Am rugamintea: vino azi, vino azi la Bucuresti, ca sa vedem exact cand crezi ca poti sa-i dai banii pentru ca vreau neaparat sa gasim o formula sa te prezinti sa-i dai banii, intelegi, omului.

Radu Dan Florea: Am inteles, ori asta seara, da-s slabit, asta seara ori maine dimineata sunt aici.

Catalin Voicu: Bine, ai grija... Bun. Deci rugamintea care o am: fa-ti toate socotelile si da-i omului banii inapoi pana la sfarsitul anului.

Radu Dan Florea: Da, da.

Catalin Voicu: Ca eu, in ce ma priveste, ma lupt si voi demonstra ce am de demonstrat, ca n-am nicio legatura cu povestea asta, pentru ca...da' omului trebuie sa-i dai banii ca eu asa i-am promis, pana la sfarsitul anului.

Radu Dan Florea: Am inteles, am inteles, ne tinem de cuvant.

Catalin Voicu: Te incadrezi, nu? Pana la sfarsitul anului?

Radu Dan Florea: Da, ne incadram pana la sfarsit. Ne incadram.

Catalin Voicu: Bine, ca eu nici nu am voie sa iau legatura cu el acum. Nici nu stiu cum. Va trebui sa te duci tu personal sa ii duci. Nu stiu, ne mai gandim, ne punem de acord aci sau prin avocat. Sa vedem ca trebuie sa...

Radu Dan Florea: Prin avocat, prin avocat, datoria e clara, asta-i datoria si...domne banii.

Catalin Voicu: E in regula. Bine. Hai, te astept!"

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) judeca marti propunerea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie de arestare preventiva a senatorului Catalin Voicu, cerere care a fost inaintata instantei vineri, 26 martie.

Pe de alta parte, senatorul Catalin Voicu a cerut sa fie audiat in plen, sustinand ca hotararea adoptata miercuri, 24 martie, pentru avizarea arestarii sale, la cererea procurorilor, "este lovita de nulitate absoluta", deoarece a fost incalcat Regulamentul Senatului si Constitutia, care precizeaza ca parlamentarii "nu pot fi perchizitionati, retinuti, ori arestati fara incuviintarea camerei din care fac parte si numai dupa ascultarea lor".

Mihai Dinu, unul dintre avocatii lui Catalin Voicu, a declarat luni, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde a fost pentru a studia dosarul cu propunerea de arestare a senatorului, ca acesta nu s-a consultat cu avocatii in privinta cererii de reluare a votului din Senat.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Catalin Voicu arestare, #senator PSD Catalin Voicu, #dosar Catalin Voicu , #arestare