Mafiotii din noi l-au creat pe plangaciosul Voicu

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 24 Martie 2010, ora 23:40
6186 citiri
Mafiotii din noi l-au creat pe plangaciosul Voicu

O stim prea bine cum, insa refuzam sa o recunoastem. Refuzam sa fim sinceri cu noi, pentru a putea trai mai linistiti noaptea, pentru a-l putea diabolize pe Catalin Voicu si pentru a putea spune mereu tot mai usor ca vinovati pentru coruptia din jurul nostru sunt de vina, intotdeauna, doar ceilalti.

Uitam ca si noi sustinem sistemul mafiot prin fiecare atentie pe care o ducem doctorului, prin fiecare spaga si "atentie" pe care o dam functionarului pentru a ne rezolva mai repede o problema, prin mita data politistului pentru a scapa de amenda, iar exemplele ar putea continua la nesfarsit ... Puteti umple chiar voi spatiile goale.

De aici de jos incepe si se formeaza sistemul mafiot, de aici se incheaga marea coruptie si traficul de influenta de la nivel inalt. Coruptia mica creste si devine mare pe masura ce este sustinuta de tot mai multe persoane, iar o majoritate corupta este condusa de un clan de mafioti care extrag beneficiile si sumele cele mai grase ale intregului sistem.

Pornind de jos, de la ghiseele functionarilor, pana sus la holurile ministerelor si ale Parlamentului, coruptia si sistemul mafiot se intareste, capata substanta si devina ca o pasta comuna ce ne leaga pe toti. Capetele ei sunt tinute si manevrate de o mana de oameni, de cei care au puterea cea mai mare si au in pixul lor deciziile prin care se extrag adevaratele averi.

In lipsa acestei realitati, in lipsa constientizarii acestei stari de fapt, orideunde am pleca in analiza noastra riscam sa nu vedem si cealalta jumatate a paharului si sa ne iluzionam mereu ca "mafiotii" pe care ii vedem plimbati la televizor prin fata camerelor de luat vederi de la Parchet la DNA si de la Tribunal la Parlament nu sunt decat jocuri pentru intretineea iluziei masei de mici contribuabili, care are nevoie sa se stie curata si cinstita si in siguranta in raport cu "rechinii cei mari" ai baltii.

Din cand in cand, asadar, mai cade cate un mare mahar, cate un parlamentar corupt sau vreun primar spagar, iar in mod exceptional, o data la 20 de ani, pica in plasa jocului de lumini de la televizor un "mafiot" veritabil. Astazi numele lui este Catalin Voicu. De ce a picat tocmai el? Asta sa fie varful sistemului nostru mafiot? Ma indoiesc sincer. Sistemul functioneaza tocmai pentru ca este condus de oameni destul de competenti in toate cele trebuincioase, iar caderea lui Catalin Voicu trebuie sa ne dea de gandit.

Pana la urma daca il privesti atent pe Voicu, te infiori. Te sperii nu pentru cat de feroce poate fi in rautatea sa, in infatisarea sa pseudo-mafioto-alcaponista, ci te infiori ca un astfel de om slab si fricos, cu inteligenta la limita suportabilului, un barbatel care in fata posibilitatii de a fi inchis cu catuse face atacuri de panica si tremura ca o fecioara apeland la sentimentalisme copilaresti, te sperii deci ca un astfel de simulacru de mafiot fara demnitate si fara curaj a putut ajunge sa blufeze si sa pacaleasca insusi sistemul mafiot si sa incerce, cu destul succes, sa se cocote in varful lui.

Departe de a inspira mila, reactiile efeminate si penibile ale durului "mafiot" Catalin Voicu tradeaza subtirimea lui si de ce a fost ALES TOCMAI EL pentru a fi dat ca exemplu natiunii. El este o gura mare si larga, un laudaros care prin cacialma si plusari fara miza a incercat sa dea iluzia ca face parte din sistem si, mai ales, ca il controleaza. Ion Iliescu a fost poate mai sincer decat si-ar fi dorit - Voicu este "un laudaros guraliv", care culmea mai este si fudul. Lui Iliescu insa i-au mai scapat cateva trasaturi ale personalitatii lui Voicu.

Un mafiot pana la urma 100% autentic romanesc, gata oricand sa planga si sa tremure de frica in fata celui mai puternic, pentru a-l impresiona, pentru a-i stoarce mila si indurarea. Un mafiot gata oricand sa isi puna familia, copiii in fata pentru a se apara de catusele care il "dezumanizeaza", pentru a fugi de inchisoarea "inumana" care te anihileaza. Pana la urma, proasta parere mai are un parlamentar roman despre locul in care cei vinovati isi ispasesc pedepsele.

Voicu ne reprezinta atat de bine, incat aproape ca il meritam, cu tot cu circul fals si exagerat cu care el ne este livrat zi de zi la televizor, spre linistea si indobitocirea celor creduli. Un caz perfect pentru a bifa un punct important in Raportul pe Justitie, care de altfel ne aduce aminte ca suntem in lumea a treia din punctul de vedere al administrarii adevaratei coruptii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
#Catalin Voicu, #arestare Catalin Voicu, #Catalin Voicu inchisoare, #mafie Catalin Voicu , #arestare