Opinii: Cine urmeaza sa fie arestat?

Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 14:34
3102 citiri
Opinii: Cine urmeaza sa fie arestat?

Vor mai fi arestari in cazul Voicu. Sigur. Nu trebuie sa ai informatii din interior pentru a sti asta. Logica simpla ne-o spune. E nevoie de doar doua argumente. Primul e ca ar fi aproape imposibil ca doar afaceristii Casuneanu si Locic sa fi fost clientii senatorului Catalin Voicu.

Al doilea, ca e tot aproape imposibil ca DNA sa nu-i fi inregistrat si pe acesti clienti. Cazurile sunt in lucru si se intrevede o afacere care va face 2010 cel mai interesant an de pana acum, din acest punct de vedere.

Statea Voicu doar in banii astia?

Urmatorii clienti ai DNA vor veni din cele doua categorii de oameni care apeleaza la serviciile lui Catalin Voicu. Marii afaceristi si politicienii. Plus oamenii legii care l-au ajutat. In mod normal, ar mai trebui sa se gaseasca si dovezi despre alti bani luati de senatorul PSD ca sa-i scape pe unii de puscarie sau sa-i ajute pe altii sa castige contracte banoase.

Pentru ca, sa fim seriosi, Voicu nu statea doar in sumele primite de la Casuneanu si Locic. Adica ceva in jurul a 300.000 de euro in total. Sumele astea sunt mizilic pentru un om care rezolva afaceri de milioane de euro. Sau chiar probleme mai importante, ce tin de libertatea personala a unora. Pare Catalin Voicu genul de personaj care sa se fi limitat doar la banii astia?

Mai ales cand el "ajuta pe toata lumea, vrea sa fie bine". Sigur nu. Doar nu ne imaginam ca un om precum eroul nostru refuza "sa ajute" cand asta se traduce in saci de bani. Cinstit stim ca nu e, cumpatat se vede ca n-ar avea cum. Casuneanu si Locic nu sunt singurii care aveau nevoie de ajutor in Inalta Curte. Si nici singurii care stiau ca senatorul-minune rezolva treburi.

Ca sa gasim singuri indicii despre ce miliardar i-ar putea urma, am putea cauta cazurile rezolvate de Inalta Curte de Justitie in ultimii doi ani. Si sa incercam sa gasim conexiunea cu Voicu. Greu de crezut ca nu se mai gaseste ceva. La fel si in cazul "retelei". Costiniu nu e singurul. Sa nu uitam ca celalalt judecator implicat, Cristian Jipa, nu a patit inca nimic. Iar in retea mai sunt alti judecatori mai mici, procurori sau politisti.

Tacerea suspecta a politicienilor

Sa luam a doua categorie de oameni care apeleaza la Voicu. Politicienii. Nu va pare suspect ca unii au disparut pur si simplu din atentia publicului? Unde e Marian Vanghelie, cel care nu rata nicio ocazie sa se vada la televizor? Cel care e atat de legat de Voicu si afacerile lui murdare incat s-a dat peste cap sa-l faca senator in Sectorul 5.

Mai mult ca sigur, disparitia lui subita are legatura cu faptul ca numele lui apare in inregistrarile date presei. Si cu faptul ca el stie ca a tot avut convorbiri suspecte cu Voicu. Nu stie daca le are si DNA-ul. Dar banuieste. La fel stau lucrurile si cu celalalt asociat politic de frunte al lui Voicu. Hrebenciuc. Cel care e de asemenea vedeta in stenogramele cu Voicu. Si despre care insusi judecatorul Costiniu a declarat ca Voicu le-a facut cunostinta.

Toate astea miros a trafic de influenta. Si probabil ca lucrurile nu se opresc aici. Sa ne amintim de cum cazul Voicu a aparut ca o amenintare la adresa securitatii nationale. Nu mai e vorba doar de bani si de interventie in justitie. E vorba de dosare secrete al Ministerului de Interne. Iar in acest caz, cel perceput ca patronul lui Voicu, adica Mitica Iliescu, stie cu siguranta mai multe. Poate le aflam si noi. Poate mai aflam ceva si de la Dan Nica.

Asadar, avem o lista de nume. Incompleta, desigur. Vor mai aparea surprise. Insa adevarata surpriza ar fi ca nimeni sa nu-l mai urmeze pe Voicu in arest.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Catalin Voicu arestat retea, #arestari dosarul Voicu, #Locic Casuneanu Costiniu Voicu , #arestare