DNA: Dosarul Caltabosul este in instanta de 2 ani

Joi, 25 Martie 2010, ora 12:31
1154 citiri
DNA: Dosarul Caltabosul este in instanta de 2 ani
Foto:Arhiva

DNA precizeaza intr-un comunicat de presa ca fostii ministri Decebal Traian Remes si Ioan Muresan, protagonisti in dosarul "Caltabosul", au fost trimisi in judecata inca din iunie 2008, dar judecarea a fost suspendata timp de 8 luni din cauza invocarii de catre unul dintre acuzati a exceptiei de neconstitutionalitate.

Precizarea vine in contextul scandalului in care este implicat senatorul PSD Catalin Voicu, prilej cu care in repetate randuri s-a afirmat in mass-media ca este vorba de "justitie televizata" si ca stenogramele ar fi fost date presei din lipsa de probe temeinice, cazul fiind similar cu dosarul "Caltabosul" ramas nefinalizat si pana in ziua de azi.

Conform unui comunicat remis Ziare.com, "avand in vedere perpetuarea in mass media a unor afirmatii eronate lansate de o serie de lideri de opinie, cu referire la lipsa de finalitate a anchetei penale care il vizeaza pe fostul ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale Decebal Traian Remes si altii", DNA reaminteste faptul ca ancheta penala si trimiterea in judecata a inculpatilor a fost facuta inca din 9 iunie 2008.

Decebal Traian Remes este acuzat de trafic de influenta, Ioan Muresan de "complicitate la cumparare de influenta, in forma continuata", iar Gheorghe Ciorba de "cumparare de influenta, in forma continuata".

Dosarul este judecat la ICCJ, iar in perioada 10.01.2009 - 18.09.2009, judecarea acestui dosar a fost suspendata, in urma invocarii unei exceptii de neconstitutionalitate de catre unul dintre aparatorii inculpatilor.

"Ca urmare a respingerii exceptiei de neconstitutionalitate de catre Curtea Constitutionala a Romaniei, dosarul a reintrat pe rolul I.C.C.J., urmatorul termen de judecata fiind stabilit la data de 16 aprilie 2010", se mai arata in comunicatul DNA citat.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Dosar Caltabosul judecata, #Remes Muresan instanta, #Catalin Voicu dosar , #DNA