Dosarul Voicu: Fostul chestor de politie Constantin Matei, audiat la DNA

Miercuri, 24 Martie 2010, ora 14:44
2065 citiri
Dosarul Voicu: Fostul chestor de politie Constantin Matei, audiat la DNA
Foto: Antena 3

Procurorii DNA l-au audiat, miercuri, pe fostul chestor de politie Constantin Matei, in dosarul senatorului Catalin Voicu, dupa ce presa a publicat mai multe stenograme, ale unor discutii la care ar fi participat si Matei.

Politistul Constantin Matei, in prezent pensionar, a stat, miercuri, in sediul DNA aproape trei ore. Surse judiciare au declarat pentru NewsIn ca chestorul Constantin Matei a fost audiat in calitate de martor, dupa ce a participat la o discutie in luna noiembrie cu senatorii Catalin Voicu si Alexandru Mazare, in care spuneau ca ar fi bine ca structurile DNA si DIICOT sa uneasca, iar SRI sa se reorganizeze.

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Daniel Morar, a declarat miercuri, la RFI, ca aparitia in presa a stenogramelor din dosarul senatorului Catalin Voicu nu afecteaza mersul anchetei penale desfasurate de procurorii anticoruptie.

Senatorul Catalin Voicu a parasit Spitalul Universitar din Capitala, miercuri, in jurul orei 11.45, externarea facandu-se la cerere, contrar avizului medicilor, a declarat, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al spitalului, dr. Bogdan Popescu.

Senatorul Catalin Voicu, acuzat de DNA de trafic de influenta, si-a petrecut noaptea de marti spre miercuri in spital, dupa ce medicii au constatat ca are hipertensiune arteriala. Lui Voicu i-a crescut tensiunea marti noapte si a fost chemata ambulanta. Dupa ce au stat peste o ora la domiciliul senatorului, medicii au decis ca acesta sa fie transportat la spital.

Voicu a ajuns la Spitalul Universitar in jurul orei 1:00, iar doctorii au decis, dupa mai multe teste medicale, ca senatorul sa ramana peste noapte in spital.

Liderul senatorilor PSD, Ion Toma, a declarat miercuri pentru Realitatea TV ca senatorul Catalin Voicu a cerut externarea din spital si a anuntat ca va veni la sedinta de plen unde urmeaza sa se decida prin vot daca se incuviinteaza arestarea sa.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat ca nu a primit nicio solicitare de la Catalin Voicu pentru amanarea votului asupra dosarului sau, dar ca s-ar putea ajunge la acest lucru daca senatorul invoca motive medicale si daca Biroul Permanent este de acord cu reprogramarea sedintei.

Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
#chestor Constantin Matei, #audiat DNA caz Voicu , #DNA