Un alt om de afaceri din dosarul senatorului Voicu s-a prezentat la DNA (Video)

Vineri, 12 Februarie 2010, ora 17:34
1167 citiri

Omul de afaceri Marius Locic s-a prezentat, vineri, la Directia Nationala Anticoruptie, in legatura cu dosarul in care senatorul Catalin Voicu este acuzat de trafic de influenta.

Locic a intrat in sediul DNA fara a face declaratii.

Tot vineri, la Directia Nationala Anticoruptie s-au prezentat Catalin Voicu si Costel Casuneanu.

Costel Casuneanu a iesit din sediul Directiei Nationale Anticoruptie la cinci minute dupa ce a intrat, desi trebuia sa fie audiat de procurori, si a refuzat sa explice ce s-a intamplat.

Casuneanu a spus numai ca acuzatiile sunt nefondate, fara a preciza daca se refera la invinuirea care i-a fost adusa la cunostinta joi, potrivit careia i-ar fi dat senatorului Catalin Voicu, inainte de cei 200.000 de euro, o suma de 60.000 de euro, pentru solutionarea favorabila a unui dosar in care era implicata o firma a sa.

Omul de afaceri Costel Casuneanu a declarat vineri, inainte de a intra in sediul Directiei Nationale Anticoruptie, unde s-a prezentat pentru a da declaratii, ca sumele vehiculate in dosarul senatorului Catalin Voicu au fost date ca imprumut, nu pentru solutionarea favorabila a dosarului sau. Casuneanu a mai spus ca pana acum a preferat sa nu faca comentarii, pentru a nu influenta ancheta, dar ca va da mai multe informatii la iesirea din sediul DNA.

Senatorul Catalin Voicu i-ar fi pretins, initial, omului de afaceri Costel Casuneanu, suma de 60.000 de euro, pentru a-l ajuta cu dosarul aflat pe rolul instantei supreme, au declarat surse judiciare pentru NewsIn, procurorii DNA aducandu-i la cunostinta, vineri, noua invinuire. Aceleasi surse au declarat ca Voicu i-a pretins prima data, lui Casuneanu, suma de 60.000 de euro, pe care a si primit-o, pentru a interveni pe langa magistratii instantei supreme care judecau un proces privind o firma a omului de afaceri. Ulterior, Voicu i-a mai cerut 200.000 de euro.

Surse judiciare au declarat ca senatorul are, din nou, calitatea de invinuit in dosarul de la DNA, dupa ce seful institutiei, Daniel Morar, a infirmat solutia procurorului de caz, prin care a fost pusa in miscare actiunea penala. In consecinta, pentru ca senatorul nu mai este inculpat, interdictiile impuse de procurori au fost anulate. Potrivit acelorasi surse, Voicu ar fi venit vineri la DNA pentru a lua la cunostinta de noile invinuiri aduse de procurori, care ar extinde urmarirea penala in cazul sau.

Omul de afaceri Costel Casuneanu s-a prezentat si joi la DNA, in dosarul senatorului Catalin Voicu, pentru a i se aduce la cunostinta o noua invinuire legata de faptul ca i-a dat senatorului Voicu 60.000 de euro pentru a-l ajuta cu dosarul privind o firma a sa. In baza acestei acuzatii, procurorii vor extinde urmarirea penala pe numele sau, au declarat pentru NewsIn surse judiciare. Conform acelorasi surse, Casuneanu are calitatea de invinuit, dupa ce seful DNA a infirmat solutia procurorului de caz, prin care omul de afaceri devenise inculpat in acest dosar, au declarat joi, pentru NewsIn, surse judiciare.

Senatorul PSD Catalin Voicu a primit de la Costel Casuneanu suma de 200.000 de euro, pentru a interveni pe langa magistratii instantei supreme care judecau un proces privind o firma a omului de afaceri, se arata in motivarea Inaltei Curti, care i-a permis lui Casuneanu sa paraseasca localitatea. Costel Casuneanu este acuzat ca, in august 2009, i-ar fi cerut senatorului Catalin Voicu sa intervina pe langa judecatorii ICCJ, Sectia Contencios Administrativ si Fiscal, care judecau litigiul dintre PA&CO International SRL Bacau (firma la care Casuneanu este asociat, n.r.) si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, pentru ca judecatorii sa adopte o solutie favorabila societatii comerciale, potrivit motivarii.

Procurorii fac cercetari penale fata de Catalin Voicu pentru trafic de influenta, senatorul fiind acuzat ca a primit bani pentru solutionarea favorabila a unor cauze civile si penale aflate pe rolul organelor judiciare, a informat DNA pe 11 decembrie 2009, cu precizarea ca acesta nu poate parasi localitatea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#om afaceri dosar Voicu, #om afaceri DNA Voicu, #Casuneanu Voicu Locic , #DNA