Voicu, Locic, Casuneanu si Costiniu, din nou la DNA

Marti, 11 Mai 2010, ora 10:48
1262 citiri
Voicu, Locic, Casuneanu si Costiniu, din nou la DNA

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie continua, marti, prezentarea materialului de urmarire penala persoanelor implicate in dosarul de coruptie al senatorului Catalin Voicu.

La sediul DNA au sosit, marti dimineata, oamenii de afaceri Marius Locic si Costel Casuneanu si judecatorul Florin Costiniu. De asemenea, a fost adus din arest si senatorul Catalin Voicu pentru a lectura materialul de urmarire penala.

Singurul care a facut precizari la sosire a fost omul de afaceri Costel Casuneanu care a sustinut ca a ajuns cu lecturarea documentelor la volumul 5 din 14 al materialului de urmarire penala.

Catalin Voicu a ramas in arest preventiv, dupa ce completul de noua judecatori al ICCJ a respins, pe 2 aprilie, recursul la decizia anterioara a instantei supreme de emitere a unui mandat de arestare pe 30 de zile.

Magistratii inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis, pe 30 martie, emiterea unui mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele lui Voicu.

In rezolutiile de incepere a urmaririi penale si in ordonanta de punere in miscare a actiunii penale, procurorii DNA au retinut ca, in perioada iulie-septembrie 2009, Catalin Voicu, prevalandu-se de prerogativele care deriva din calitatea sa de senator, ar fi primit de la un om de afaceri, in doua transe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 de euro) si 200.000 de euro, in schimbul interventiei pe langa magistrati din cadrul inaltei Curti de Casatie si Justitie, in vederea adoptarii unei solutii favorabile societatii comerciale la care omul de afaceri era asociat.

In luna august 2009, Catalin Voicu ar fi pretins si primit de la un alt om de afaceri suma de 119.000 de lei in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti pentru a-i determina sa propuna o solutie favorabila intr-un dosar in care acesta era cercetat pentru fapte de natura penala.

DNA sustine ca senatorul Catalin Voicu ar fi pretins unei persoane foloase patrimoniale constand in facilitarea obtinerii pentru firme aflate in sfera sa de interes a unor contracte de achizitii publice la autoritati contractante din judetul Constanta.

Pe 10 decembrie 2009, fata de Catalin Voicu s-a dispus urmarirea penala, iar pe 11 decembrie 2009 s-a pus in miscare actiunea penala sub aspectul savarsirii a doua infractiuni de trafic de influenta.

Judecatorul Costiniu este acuzat ca ar fi intervenit, la cererea lui Catalin Voicu, pe langa unii judecatori de la iCCJ sa solutioneze favorabil un dosar al lui Costel Casuneanu, care, in final, a primit un verdict nefavorabil.

Potrivit unor surse judiciare, senatorul Catalin Voicu ar fi semnat cu Marius Locic un contract de consultanta juridica, in valoare de aproximativ 100.000 de lei, pentru a putea masca banii primiti de la omul de afaceri pentru a interveni pe langa politisti in cazul unui dosar penal al lui Locic.

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Catalin Voicu DNA, #Marius Locic DNA, #Costel Casuneanu DNA, #Florin Costiniu DNA , #DNA