Locic si-a cumparat in leasing un Maybach pe care l-a lasat gaj camatarilor

Joi, 27 Mai 2010, ora 20:53
3011 citiri
Locic si-a cumparat in leasing un Maybach pe care l-a lasat gaj camatarilor

Omul de afaceri Marius Locic si-a cumparat in leasing, pentru una din firmele sale, un Maybach in valoare de jumatate de milion de euro, potrivit declaratiei date de patronul firmei de leasing in fata procurorilor DNA.

Se pare ca masina a fost recuperata de un executor judecatoresc de la un camatar. Potrivit declaratia lui El Feki Tarek, patronul Toyo Motor Leasing IFN SA, in anii 2008 si 2009, Marius Locic, "prin firmele sale SC Locic Imobiliare si Promo Atac", a cumparat circa 60 de masini de la compania pe care o conduce.

40 dintre masinile luate in leasing de firmele lui Locic au o valoare "de peste 10.000 de euro", alte 19 costa "peste 20.000 de euro" si una, un Maybach, are o valoare de 500.000 de euro. Incepand cu luna octombrie 2009, "cele doua firme au incetat sa mai plateasca ratele, iar acest lucru a durat circa sase luni".

"Firma noastra, in fiecare luna, ii trimitea adrese, direct sau prin avocat, pentru reluarea platilor. Modul in care firmele lui Marius Locic ne achitau lunar ratele scadente era biletul la ordin. Timp de un an si jumatate de la data incheierii contractului am primit lunar bilete la ordin, pe care le-am incasat, neintampinand sub acest aspect nicio dificultate.

Cand m-am referit la cele sase luni in cursul carora firmele lui Marius Locic nu au mai platit ratele pentru masini, precizez ca este vorba despre faptul ca acele firme debitoare nu mai aveau disponibil in cont", sustine patronul firmei de leasing in declaratia data procurorilor DNA, citata de Mediafax.

Marius Locic, prin intermediul contabilei sale, purta frecvent discutii cu reprezentantii firmei, cerandu-le amanari la plata.

"La un moment dat am citit in presa ca Marius Locic a incercat sa scoata din tara un Rolls-Royce achizitionat de la o alta firma de leasing si, avand temerea ca va proceda si cu masina noastra la fel, i-am cerut sa aduca la sediul firmei noastre toate masinile achizitionate, pentru a le vedea.

Marius Locic nu a dat curs solicitarii noastre si a refuzat sistematic sa vina cu masinile la sediul firmei sa le vedem, refuzuri ce au fost exprimate in scris. Printre motivatiile aduse de Marius Locic au fost si acelea ca toate masinile se afla la angajatii lui, iar el nu-i poate gasi", mai sustine patronul Toyo Motor Leasing IFN SA.

Firma de leasing a apelat la un executor judecatoresc si a reusit astfel sa recupereze 20 de masini.

"In perioada in care am apelat la executorul judecatoresc, am depistat la un camatar Maybach-ul cumparat de Marius Locic, iar acel camatar mi-a spus ca este proprietarul masinii, deoarece i-a dat bani lui Marius Locic", spune El Feki Tarek in declaratia data la DNA.

Patronul firmei de leasing a depus pe numele lui Locic o plangere penala pentru inselaciune, chiar inainte ca DNA sa ia urmele lui Locic in dosarul Voicu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Locic Maybach, #Locic gaj la camatari , #Marius Locic