Catalin Voicu afirma ca urmarirea sa a costat cateva milioane de euro

Luni, 31 Mai 2010, ora 15:14
1510 citiri
Catalin Voicu afirma ca urmarirea sa a costat cateva milioane de euro
Foto: Arhiva

Senatorul Catalin Voicu a declarat luni, in fata ICCJ, unde a fost adus pentru judecarea recursului sau impotriva mentinerii arestarii preventive, ca interceptarea si filarea sa in dosarul privind siguranta nationala, care a durat aproape un an, ar fi costat cateva milioane de euro.

Astfel, in ultimul cuvant in fata Completului de 9 Judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), care a judecat luni recursul senatorului impotriva mentinerii in arest, Catalin Voicu a sustinut ca intregul dosar instrumentat de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) care il priveste a fost constituit pe baza interceptarilor facute in privinta sa intr-un dosar de siguranta nationala, in care a primit o decizie de neincepere a urmaririi penale. Senatorul a tinut sa precizeze ca niciodata nu si-a tradat tara.

De asemenea, Voicu a sustinut ca a fost filat si interceptat timp de aproape un an, intre ianuarie 2009 si 27 noiembrie 2009, zi de zi, fiind "urmarit din satelit". Potrivit lui Voicu, o zi de filaj si interceptare ar costa de la 3.000 pana la 8.000 de euro, fiind implicati zeci de oameni si masini, astfel incat urmarirea sa ar fi costat in total cateva milioane de euro.

In ceea ce priveste acuzatiile ca ar fi incercat sa obtina influentarea unor decizii in dosare aflate pe rolul ICCJ, Voicu a aratat ca "niciodata nu a incercat sa abordeze un magistrat", dar si ca nu a luat niciodata bani de la nimeni. "Am avut un singur tel: sa imi slujesc tara!", a mai aratat parlamentarul.

Cum a ajuns Voicu senator: "Vanghelica a vrut sa fie sigur ca ies"

Pe de alta parte, in sustinerea recursului, avocatul Ioan Cazacu a vorbit despre nelegala constituire a completului de judecata care a decis mentinerea in arest a senatorului, spunand ca la dosarul cauzei nu exista nicio dovada ca dosarul care il priveste pe acesta ar fi fost distribuit aleatoriu, asa cum cere legea.

Totodata, Cazacu a sustinut si ca Voicu trebuie pus in libertate pentru ca ancheta in ceea ce il priveste s-a finalizat, cu trimiterea in instanta a dosarului, deci nu mai exista posibilitatea ca acesta sa influenteze martori sau probe.

Completul de 9 judecatori al ICCJ a ramas in pronuntare, urmand sa decida daca senatorul ramane in arest.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Catalin Voicu proces, #Catalin Voicu interceptare , #proces