Cazul Voicu: O avocata interceptata acuza DNA de abuz

Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 15:41
3359 citiri
Cazul Voicu: O avocata interceptata acuza DNA de abuz
Foto: Jurnalul National

Laura Dragotescu (foto), avocata omului de afaceri gorjean Dan Floarea, doreste sa ceara lamuriri Directiei Nationale Anticoruptie pentru interceptarea discutiei telefonice dintre ea si clientul sau.

Avocata spune ca ar fi aflat de la televizor ca telefonul sau a fost interceptat.

"Ma uitam la televizor si mi-am auzit numele. Nu am nici o legatura cu ancheta, nici eu si nici clientul meu. Anchetatorii trebuie sa dea o explicatie si sa spuna, procedural, pe cine au ascultat, pentru ca nici eu si nici clientul meu nu avem vreo calitate in acest dosar. Nu era mai simplu, daca procurorii doreau lamuriri, sa-l cheme pe Dan Floarea la audieri decat sa-i asculte telefonul?

Vreau sa va anunt ca nici eu si nici clientul meu nu am fost chemati niciodata la audieri. Stiu ca e mai simplu sa-i asculti telefonul unei persoane si sa-ti construiesti probatoriul mai usor cu o interceptare, dar cum ramane cu intimitatea oamenilor si drepturile noastre?", a declarat Laura Dragotescu pentru Jurnalul National.

In transcrierile unor convorbiri telefonice anexate referatului prin care procurorii anticoruptie cereau avizul Senatului pentru arestarea lui Catalin Voicu apare si o discutie intre senator si Radu Dan Floarea, purtata la 22 decembrie 2009.

Voicu i se adreseaza lui Floarea cu apelativul "domnu' fin" si ii spune explicit ca asteapta sa-i returneze un imprumut pe care i l-a dat, bani pe care i-a luat, la randul sau, de la "domnul Casuneanu".

Ordonanta de retinere a judecatorului Florin Costiniu contine o convorbire telefonica a lui Radu Dan Floarea, in care acesta ii spune avocatei Laura Dragotescu ca nu are nici o datorie neplatita la senator, discutia avuta cu Voicu fiind o tentativa de "inoculare".

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Catalin Voicu arestat, #interceptari Voicu, #Voicu fin Floarea , #proces