O noua ancheta in cazul Voicu: Cine l-a lasat sa intre la ICCJ pe usa din dos?

Marti, 30 Martie 2010, ora 15:10
2908 citiri
O noua ancheta in cazul Voicu: Cine l-a lasat sa intre la ICCJ pe usa din dos?
Foto: Ziarul de Bacau

Un grefier de la Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a lasat pe senatorul Catalin Voicu sa vina in instanta pe intrarea secundara, pentru a nu fi vazut de jurnalisti.

ICCJ a efectuat verificari in acest caz si care sustine ca va dispune masuri in consecinta.

In urma sesizarilor facute de jurnalisti, cu privire la modul in care Catalin Voicu a intrat in sediul instantei, pentru a participa la procesul privind arestarea sa preventiva, conducerea ICCJ a facut verificari si a stabilit ca accesul senatorului i-a fost permis de grefierul Marius Nistor, aflat in zona in acel moment, potrivit unui comunicat de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

"Pentru clarificarea tuturor imprejurarilor in care s-a produs accesul in cladire al inculpatului Catalin Voicu, s-a solicitat nota explicativa persoanei in cauza (grefierul Nistor - nr), urmand a se dispune masuri in consecinta, potrivit regulamentului Inaltei Curti", se arata in comunicatul trimis de ICCJ.

DNA sustine ca Voicu s-a intalnit cu magistratii si a intervenit pentru dosare

Sedinta de judecata privind solicitarea DNA de arestare a senatorului Catalin Voicu a inceput, marti, la instanta suprema, in urma cu aproximativ trei ore, presa neavand acces in sala.

Cererea de arestare preventiva a lui Voicu este judecata de Despina Mihai.

Voicu spune ca se duce in instanta "cu sufletul deschis", dar intra pe usa din dos

Senatorul Catalin Voicu a declarat marti dimineata ca merge cu "sufletul deschis" la ICCJ, ca nu are nimic de ascuns si ca este hotarat sa demonteze "inseilatura de chestiuni" din dosarul sau.

DNA: Voicu a incercat sa preconstituie probe pentru apararea sa

Intrebat ce va face daca instanta dispune arestarea sa, Voicu a replicat: "Nu vorbim despre lucruri care nu s-au produs. (....) Eu ma duc acolo cu sufletul deschis, imi sustin cauza si asta basta. Mai mult nu am ce sa va spun.". El a mai precizat ca a dosarul sau contine "lucruri nesentiale", "o inseilatura de chestiuni" pe care vrea sa le demonteze.

Stenograme in cazul Voicu: Geoana, intermediar pentru o urmarita penal

"Este clar ca deja voiau sa fiu condamnat in media si de abia pe urma sa vada daca pot fi condamnat in instanta. Asta este o chestiune. Si mai tineti minte: un rechizitoriu, cu cat este foarte lung sau un dosar cu cat este mai mare, cu atat este mai subtire - este un principiu de drept", le-a mai spus el jurnalistilor aflati in fata domiciliului sau.

Senatorul a marturisit ca sta bine cu sanatatea si ca a dormit bine noaptea trecuta. El a marturisit si ca a fost la biserica, dar a aratat ca si acolo este urmarit. "Da, ma duc frecvent la biserica. Si, daca va spun ca am fost urmarit si la biserica, sunteti multumit?", a raspuns el, adaugand ca a fost urmarit "de vreo trei masini".

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) judeca, marti, propunerea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie de arestare preventiva a senatorului Catalin Voicu, cerere care a fost inaintata instantei vineri, 26 martie.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#grefier ICCJ Voicu, #Voicu proces, #Voicu intra proces , #proces