Catalin Voicu. Garantat PSD (Opinii)

Duminica, 03 Iunie 2012, ora 09:52
6212 citiri
Catalin Voicu. Garantat PSD (Opinii)
Foto: Puterea

In 2008, era sustinut de Vanghelie si Hrebenciuc pentru functia de ministru de Interne. Astazi, este condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la cinci ani de inchisoare cu executare. Aceasta este povestea, in tuse groase, a senatorului PSD - actualmente autosuspendat din partid, dar nu exclus - Catalin Voicu.

Personaj principal intr-un dosar de trafic de influenta, alaturi de alte nume sonore ca Marius Locic - om de afaceri - si Florin Costiniu - fost judecator -, senatorul Catalin Voicu a fost condamnat. In cazul in care sentinta data de Inalta Curte de Casatie si Justitie va deveni definitiva, atunci ascensiunea sa politica se va incheia. Din fericire.

Timp de peste doua decenii, acest individ care avea judecatori "in buzunar" a fost sustinut de cel mai puternic partid al Romaniei post-decembriste, Partidul Social Democrat. Reteaua de politicieni, oameni de afaceri, judecatori si alte persoane influente pe care Voicu a reusit sa le aduca alaturi sau de care s-a folosit este, cu siguranta, mult mai vasta decat a fost scos la lumina pana acum. Cate alte schelete ascunde in dulap Partidul Social Democrat?

Reteta succesului lui Voicu: Pile, Cunostinte, Relatii

Catalin Voicu este un om norocos. Inca de tanar, el a cunoscut marirea chiar inainte de 1989, cand, ajutat de Dumitru Venicius Iliescu (fost ofiter in cadrul Ministerului Apararii Nationale, apoi general cu 4 stele, care a indeplinit functia de director al Serviciului de Paza si Protectie), ajunge aghiotant al primului procuror general al Romaniei, Gheorghe Robu.

Revolutia Romana a insemnat pentru Catalin Voicu momentul sau de avansare profesionala. PCR-ul l-a ajutat din nou sau, poate, de vina pentru o noua urcare in ierarhia profesionala a fost steaua sa norocoasa, astfel ca ajunge ofiter al Serviciului de Paza si Protectie, condus tocmai de Dumitru Venicius Iliescu. Voicu este avansat in grad, apoi, de catre presedintele tarii de atunci, Ion Iliescu, cu Virtutea Militara in grad de comandor si Virtutea Militara in grad de Cavaler.

Vazandu-l competent si descurcaret, dar, mai ales, avand in spate scoala militara facuta pe vremea lui Ceausescu, deci garantat sovietic, Ion Iliescu il face consilierul sau pe probleme de siguranta nationala. Ascensiunea continua, Voicu ajungand deputat in perioada 2004-2008 si senator de Bucuresti, saltat de Vanghelie, din 2008 incoace.

Chiar in acel an, Voicu, puternic sprijinit de aceeasi grupare, a fost la un pas sa ajunga ministru de Interne, pierzand in cele din urma, la mustata, votul intern din PSD, in fata lui Gabriel Oprea.

Avem, asadar, o lunga lista de oameni din PSD care l-au ajutat. De la sus-pomenitii Iliescu, Hrebenciuc sau Vanghelie pana la insusi seful partidului de atunci, Mircea Geoana, care, spun gurile rele, l-ar fi prezentat intr-o sedinta restransa cu liderii partidului din teritoriu, pe el si pe Mitica Iliescu, cu recomandarea ca ei "rezolva probleme".

Voicu si problemele

"Cazut" pe niste interceptari ale procurorilor DNA in unul dintre cele mai grave cazuri de trafic de influenta, Voicu a ramas cu un om care credea in inocenta lui.

Marian Vanghelie, primarul sectorului 5 si vicepresedinte al Partidului Social Democrat, si-a dat seama tocmai in aceasta situatie ca este barbat.

Privindu-l ca pe o victima a politicienilor si a organelor de ancheta aservite acestora, care nu mai aveau loc de bietul nevinovat Catalin Voicu in lumea asta mare si rea, a declarat, in 2010:

"Eu nu m-am delimitat niciodata de Catalin Voicu pentru ca sunt barbat. Intelegeti? Eu nu cred in vinovatia lui Voicu, cred ca este o arestare politica. Viata va demonstra daca am avut dreptate sau nu. Cred ca este un circ politic, o mascarada. Si, de aceea, nu ma delimitez. In general, toata lumea fuge cand prietenii nostri au asemenea probleme. Eu nu fac parte din acea categorie".

Nici pesedistii nu s-au lepadat de el. Ati auzit sa fie scandalizati, cumva, asa cum sar cand e vorba de un penal care nu e de-al lor? Nu. Iliescu si Nastase s-au aratat revoltati de cum e tratat de justitie, iar Victor Ponta n-a avut curajul sa-l dea la o parte din PSD, pretinzand ca "Voicu e autosuspendat".

Nici nu s-a delimitat de el, nici nu i-a spus ca nu mai are ce cauta in grupul PSD din Senat - unde inca e - nici nu s-a aratat scandalizat ca a castigat voturi in Senat cu insusi Voicu dandu-l pe al sau pentru partid.

In cele din urma, dand dovada de un curaj nemaipomenit, cum numai niste oameni saraci si cinstiti pot avea, social-democratii nu l-au mai putut ajuta pe Catalin Voicu in justitie, lasandu-l, ca pe un baiat mare, sa isi rezolve singur problemele. Chiar daca asta a insemnat sa stea la puscarie un an, trei luni si 18 zile.

Din pacate pentru el, "sejurul" la inchisoare ar putea fi prelungit, deoarece Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca al sa fie inchis pe o perioada de cinci ani, minus ce a executat deja. Deci alti ani in care statul ii va asigura tot. Asadar, Voicu, chiar daca va sta dupa gratii, tot va capusa statul roman si, implicit, tot romanii vor plati pentru el, dupa ce i-au asigurat salariul in functiile detinute pana acum.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Catalin Voicu garantat PSD, #Catalin Voicu garantat Vanghelie, #retea PSD Voicu , #PSD